Maatregelen coronavirus Het muZIEum

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: het ticket is pas geldig na reservering. Meer info en uitleg over het reserveren vind je op deze pagina en op het bestelde ticket. Het muZIEum volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

muZIEum

Tot € 2,- korting

Ervaar hoe het is om niet te kunnen zien in het muZIEum in Nijmegen.

Het muZIEum opent je de ogen

Stel je voor: je bent slechtziend of blind en loopt midden in de stad. Je hoort auto’s, rennende voetstappen, stemmen, een fietsbel. Hoe vind je nu de weg? Welke obstakels kom je tegen? En nog belangrijker: hoe ga je daarmee om? Ontdek het zelf in het muZIEum in Nijmegen. Ga met een blinde of slechtziende gids op pad in hun wereld - de wereld van niet zien. 
Hoe ervaart een slechtziende of blinde de 1,5 meter maatschappij? En hoe houd je afstand als je niet goed kunt zien? Ervaar het zelf in muZIEum!

Donkerbeleving - ga op een bijzondere vakantie!

We gaan op vakantie! Jouw koffer inpakken, rennen naar de trein of de auto instappen, op het vliegveld de borden checken om te achterhalen naar welke gate je moet en hoe laat het vliegtuig vertrekt... Klinkt allemaal vanzelfsprekend, maar hoe is dat voor iemand die niet (goed) ziet? 
Stap het pikkedonker in en beleef het zelf, samen met je gids als reisleider. Worden jouw ogen geopend door ze even te sluiten?

Expeditie Ribbelroute - ervaar het met virtual reality!

Stap in de schoenen van één van de slechtziende gidsen en ga mee op expeditie in Nijmegen. Ervaar in de buitenlucht de 1,5 meter maatschappij terwijl de virtualrealitybril verschillende oogaandoeningen simuleert. Hoe is het om afstand te moeten houden als je niet kan zien? En hoe doe je dat? Ontdek op welke manier iemand die slechtziend is zijn of haar weg vindt! 

Persoonlijke rondleiding

Voor alle belevingen geldt dat je wordt rondgeleid door een blinde of slechtziende gids. Hij of zij vertelt uit eigen ervaring over leven met een visuele beperking. Benieuwd naar de ervaringen van een slechtziende in deze coronatijd? Schroom niet al je vragen te stellen!

Wanneer ZIEn we jou bij het muZIEum?

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering door te bellen naar 024 200 10 50. We raden je aan om zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket een reservering te plaatsen. De beschikbaarheid kan hard gaan. 

Aanvullende ticketinformatie

  • De donkerbeleving is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Op vooraf gestelde tijden start de rondleiding met maximaal 4 personen per rondleiding (een gezelschap van 5 kan wel tegelijkertijd in de beleving, mits woonachtig op hetzelfde woonadres). 
  • Expeditie ribbelroute is geschikt voor iedereen vanaf 13 jaar. Er kunnen maximaal 5 personen deelnemen aan één rondleiding.
  • Je dient de tickets geprint mee te nemen naar het muZIEum.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij parkeergarages Keizer Karel en Marïenburg. Let op: Mariënburg is zondag pas geopend vanaf 10.00 uur.

Coronamaatregelen muZIEum

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Tot € 50,- extra korting bij Landal GreenParks

Geniet van een vakantie in eigen land bij Landal GreenParks! Als ANWB-lid ontvang je tot € 50,- extra korting op de actuele huurprijzen. Verblijf bij de leukste Landal GreenParks in de buurt van muZIEum: bekijk alle accommodaties in Gelderland

Let op: deze tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in een ANWB-winkel.