Let op: tickets Museum De Proefkolonie pas geldig na reservering

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: het ticket is pas geldig na reservering. In verband met beperkte beschikbaarheid kan het voorkomen dat een bezoek op het door jouw gewenste moment niet mogelijk is. We hopen op je begrip voor de situatie. Meer informatie en uitleg over het reserveren vind je op deze pagina en op het bestelde ticket. Museum De Proefkolonie volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Museum de Proefkolonie

Tot € 1,- korting

Ontdek de oorsprong van onze verzorgingsstaat tijdens een multimediale tijdreis in Museum de Proefkolonie!

Zie, beleef en verwonder

Het is 1818. Napoleon verliet Nederland en liet haar in armoede achter. 
Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef het unieke verhaal van generaal Johannes van den Bosch, die met zijn kolonieplan de ’paupers’ uit Holland weer een toekomst kon bieden. In het nieuwe Museum De Proefkolonie in Frederiksoord treed je in de voetsporen van de eerste kolonisten en ervaar je hun onvergetelijke verhaal via een multimediale tijdreis!

Stap binnen in de stadse achterbuurten: ruik de armoede en voel de ellende.
Bekijk de film die laat zien hoe de eerste kolonisten na een zware reis arriveren in hun nieuwe ‘paradijs’. En ontdek in de expositieruime wat er terecht komt van de ambities van Van den Bosch. Ga vervolgens te voet of per fiets op pad en vind de bijzondere historische erfenis terug in het landschap. Zie de koloniehuisjes, het koloniekerkje, de mandenmakerij tot de bosbouw- en tuinbouwschool. Er gaat een wereld voor je open!

Museum De Proefkolonie is gevestigd in het Huis van Weldadigheid in Frederiksoord. Hier bevindt zich ook een toeristeninformatiepunt waar de gastheren en -dames je alles vertellen over het gebied van de voormalige vrije koloniën, omringd door 3 prachtige Nationale Parken. Ook kan je hier fietsen huren om het gebied te ontdekken. Daarnaast vinden er geregeld lezingen plaats in Museum de Proefkolonie. Raadpleeg de agenda van het museum om op de hoogte te blijven van de komende activiteiten en lezingen. 

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Museum De Proefkolonie voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar dit moet je wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering op de website van Museum De Proefkolonie.
  • Niet geldig voor speciale evenementen van Museum De Proefkolonie.
  • Honden zijn in Museum De Proefkolonie helaas niet toegestaan.
  • Neem de tickets geprint mee naar Museum De Proefkolonie.
  • Museum de Proefkolonie beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je gratis parkeren.

Coronamaatregelen Museum de Proefkolonie

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.