Maatregelen coronavirus Joods Cultureel Kwartier

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen. Joods Cultureel Kwartier volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Joods Cultureel Kwartier

Tot € 1,- korting

Ontdek de joodse cultuur, geschiedenis en traditie.

Joods Cultureel Kwartier

Deze tickets zijn geldig voor alle locaties van het Joods Cultureel Kwartier, welke bestaat uit:

 • Joods Historisch Museum en Kindermuseum
 • De Hollandsche Schouwburg ( tijdelijk gesloten i.v.m. verbouwing )
 • Nationaal Holocaust Museum
 • Portugese Synagoge

Ontdek de cultuur en historie

In het hart van Amsterdam vind je het Joods Cultureel Kwartier. Bezoek de Portugese Synagoge en waan je in de tijd van de Amsterdamse Gouden Eeuw. Het 17de-eeuwse unieke interieur is nog volledig intact. In het Joods Historisch Museum ontdek je de joodse cultuur, geschiedenis en traditie. In het prikkelende Kindermuseum ontdekken kinderen de joodse cultuur op een unieke manier terwijl ze muziek maken in de muziekkamer of broodjes bakken in de keuken.

Let op: Het Nationaal Holocaust Museum en De Hollandsche Schouwburg zijn gesloten voor renovatie.

Aanvullende ticket informatie

 • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Op de betreffende datum en tijd kan je het bezoek aan het Joods Cultureel Kwartier beginnen bij de Portugese Synagoge of het Joods Historisch Museum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
 • Het ANWB ticket dien je te tonen bij de kassa van één van de locaties. Je ontvangt een entreebewijs waarmee je alle instellingen binnen 1 maand kunt bezoeken.
 • Kinderen t/m 5 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
 • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je mobiele telefoon of neem de tickets geprint mee.
 • In de Portugese Synagoge is het dragen van een keppel door mannen verplicht. Deze wordt bij bezoek door het JCK verstrekt.
 • Ets Haim (Joodse bibliotheek) is alleen op afspraak te bezoeken.
 • Er zijn drie parkeergarages in de omgeving van het Joods Cultureel Kwartier: Markenhoven, Parking Waterlooplein en Stadhuis/Muziektheater.

Coronamaatregelen Joods Cultureel Kwartier

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.