Biesbosch MuseumEiland

€ 2,- korting

Op Biesbosch MuseumEiland maak je kennis met het bijzondere natuurgebied de Biesbosch!

Biesbosch MuseumEiland

De Biesbosch is na de St. Elisabethvloed van 1421 ontstaan. Na deze watersnoodramp werd de Biesbosch door mensenhanden gevormd tot een geheel van polders en akkers met wilgen (grienden). In het Biesbosch Museum zie je hoe bepalend de mens is geweest voor het uiterlijk van de Biesbosch. Maak in het hart van de Biesbosch kennis met het verleden, heden en toekomst van het zoetwatergetijdengebied. In een buitenmaquette van 30 bij 30 meter wordt hoog en laag water nagebootst en zo het belang van het gebied voor de waterbeheersing getoond.
Griendencomplex De Pannekoek ligt direct naast het Biesbosch MuseumEiland en is het gratis buitenmuseum van de Biesbosch.

Rondvaart door de Biesbosch

Ontdek het bijzondere natuurgebied met een fluisterboot! Deze elektrische boten liggen niet diep in het water en kunnen hierdoor ook door de smalle kreken en sloten varen. Zo vaar je ook door de sloot van Beneden Petrus, één van de mooiste Biesbosch-kreken. De rondvaart duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. 

Combineer jouw bezoek aan het Biesbosch MuseumEiland met een rondvaart door de Biesbosch met een fluisterboot! ANWB-leden ontvangen € 2,- korting op het ticket.

Let op: ticket pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Biesbosch MuseumEiland voor een specifieke bezoekdatum. Je kan een reservering maken door te bellen naar 0183-504009.
Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar dit moet je wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering.
  • Let op: je dient de tickets geprint mee te nemen.
  • De rondvaart duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.
  • De boten varen in principe het hele jaar, maar de rondvaart is wel afhankelijk van het weer (bij code geel of storm geen rondvaart). De rondvaartboten zijn verwarmd.
  • Zorg dat je uiterlijk 15 minuten voor vertrek aanwezig bent bij de opstaplocatie van de fluisterboot.
  • Eén van de fluisterboten is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Boeken voor deze boot dient telefonisch te gebeuren (Tel: 0183 504009).
  • Honden zijn niet toegestaan op MuseumEiland en in de fluisterboot.
  • Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein voor het museum.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.