Maatregelen coronavirus The Art of the Brick

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen. The Art of the Brick volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

The Art of the Brick

Tot € 5,- korting

The Art of the Brick, de grootste tentoonstelling van LEGO®-kunst ter wereld met meer dan één miljoen LEGO-stenen!

Bewonder beroemde kunstwerken en levensechte bouwwerken van LEGO met het hele gezin!

De familietentoonstelling The Art of the Brick is tijdelijk te zien in Amsterdam. De Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya heeft diverse unieke LEGO bouwwerken gemaakt, zoals een zes meter lang T-Rex skelet van meer dan 80.000 steentjes, maar ook bekende kunstwerken van Da Vinci, Vermeer en Rembrandt. The Art of the Brick werd door CNN uitgeroepen tot één van de top 10 exposities ter wereld die je gezien moet hebben. 

Ben je nadat je alle bouwwerken hebt bewonderd benieuwd naar wat jij zelf kunt bouwen? De splinternieuwe PlayZone, een creatieve ruimte waar kleine (en grote) bezoekers zelf aan de slag kunnen met meer dan 300.000 LEGO-steentjes, is nu geopend! Voor bezoekers van de tentoonstelling is de PlayZone bij de toegangsprijs inbegrepen.

De gratis audiogids maakt je bezoek aan The Art of the Brick compleet, deze is beschikbaar in het Nederlands en Engels, en voor kinderen is een speciale kinderaudiogids met gratis speurtocht beschikbaar. Leuk feitje: de Engelse audiogids is ingesproken door niemand minder dan Nathan Sawaya zelf! Tip: Download de gratis audiogids-app alvast in de Apple Store of via Google Play. Zorg ervoor dat je telefoon voldoende is opgeladen. Het is fijn voor alle andere bezoekers wanneer je alleen de audiogids gebruikt met je oortjes of koptelefoon.

Kortom: deze expositie is een feest van herkenning voor jong en oud, van LEGO-fans tot kunstliefhebbers.

Aanvullende ticketinformatie

  • Tijdelijke actie: tot en met 1 augustus krijgen kinderen van 5 t/m 15 jaar € 5,- korting op het ticket. Vanaf 2 augustus zal de reguliere korting van € 2,- ook weer voor het kinderticket (5 t/m 15 jaar) gelden.
  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee in combinatie met een ticket voor een volwassene, zij dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen. Ook wordt aan de volwassene gevraagd een bewijs van de leeftijd van het kind te tonen.
  • Kinderen jonger dan 12 uitsluitend toegang onder begeleiding van een volwassene.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • De expositie is goed toegankelijk met rollator, rolstoel of wandelwagen. Hulp- en geleidehonden zijn toegestaan.
  • The Art of the Brick is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. Parkeren is mogelijk bij Q-Park Kalverstraat, dit is goedkoper dan parkeren op straat. Meer informatie over parkeren is te vinden op de website van Q-Park.
  • Er zijn geen toiletten in de expositie, wel zijn er voldoende betaalde toiletten direct naast de entree, dit kost €1 per persoon en kan contactloos of met cash worden afgerekend.
  • Het is niet toegestaan om grote voorwerpen mee naar binnen te nemen, zoals bijvoorbeeld grote (rug)tassen, bagagetrolleys, motorhelmen, etc. Om deze veilig op te bergen zijn er kluisjes aanwezig tegen een kleine vergoeding, dit kost €2 voor 2 uur. In dit kluisje kun je meerdere items opbergen. Er zijn ook enkele grotere kluisjes beschikbaar. Kleine handtassen tot A4-formaat (21x30 cm) zijn wel toegestaan in de expositie.

Coronamaatregelen The Art of the Brick 

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen

Let op: de tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB winkels.