Let op: tickets Museum Panorama Mesdag pas geldig na reservering

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: het ticket is pas geldig na reservering. In verband met beperkte beschikbaarheid kan het voorkomen dat een bezoek op het door jouw gewenste moment niet mogelijk is. We hopen op je begrip voor de situatie. Meer informatie en uitleg over het reserveren vind je op deze pagina en op het bestelde ticket. Museum Panorama Mesdag volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Museum Panorama Mesdag

10% korting

Stap in het grootste schilderij van Nederland!

Heb je in Scheveningen wel eens op een hoog duin gestaan en goed om je heen gekeken? Je ziet dan hoe de zee in duinen en vervolgens in de stad overgaat. Hendrik Willem Mesdag, één van de bekendste kunstenaars van de Haagse School, legde dit vergezicht op de zee, de duinen en het dorp Scheveningen vast op een panoramisch doek en creëerde daarmee het grootste schilderij van Nederland: niet minder dan 120 meter lang en maar liefst 14 meter hoog.

Museum Panorama Mesdag is het oudste panorama ter wereld dat op zijn oorspronkelijke plaats bewaard is gebleven en is een uniek cultuurhistorisch monument. Omdat het doek rond is, sta je niet vóór, maar midden ín het schilderij. Door de zinsbegoocheling die zich van je meester maakt, waan je jezelf direct in het Scheveningen van 1881.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Museum Panorama Mesdag voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar dit moet je wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering op de website van Museum Panorama Mesdag.
  • Je kunt met 20% korting parkeren in de Qpark parkeergarage ‘Mauritskade’ direct naast het museum. De kortingskaarten zijn verkrijgbaar in het museum, zolang de voorraad strekt. 
  • In het bezit van een Museumkaart, Rotterdampas, Dordtpas, Vriendenpas of een ICOM-card? Dan ontvang je gratis toegang tot Museum Panorama Mesdag. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Je kunt, als je afhankelijk bent van een rolstoel ook een bezoek brengen aan Museum Panorama Mesdag. Meld jouw bezoek van tevoren aan bij het museum. Elektrische rolstoelen of scootmobielen kunnen niet op de traplift, je dient dan gebruik te maken van de lichtgewicht rolstoel (deze wordt door het museum ter beschikking gesteld). Het is mogelijk dat een begeleider kosteloos met je mee kan bij een bezoek aan het museum. Per betalende bezoeker mag er één begeleider mee.
    Let op: de traplift is buiten werking. Daarom is het Panorama van Scheveningen tijdelijk niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.

Coronamaatregelen Museum Panorama Mesdag

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkel.