Museum Panorama Mesdag

10% korting

Stap in het grootste schilderij van Nederland!

360 graden

Heb je in Scheveningen wel eens op een hoog duin gestaan en goed om je heen gekeken? Je ziet dan hoe de zee in duinen en vervolgens in de stad overgaat. Hendrik Willem Mesdag, één van de bekendste kunstenaars van de Haagse School, legde dit vergezicht op de zee, de duinen en het dorp Scheveningen vast op een panoramisch doek en creëerde daarmee het grootste schilderij van Nederland: niet minder dan 120 meter lang en maar liefst 14 meter hoog.

Museum Panorama Mesdag is het oudste panorama ter wereld dat op zijn oorspronkelijke plaats bewaard is gebleven en is een uniek cultuurhistorisch monument. Omdat het doek rond is, sta je niet vóór, maar midden ín het schilderij. Door de zinsbegoocheling die zich van je meester maakt, waan je jezelf direct in het Scheveningen van 1881.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Museum Panorama Mesdag voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar dit moet je wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering op de website van Museum Panorama Mesdag.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • In het bezit van een Museumkaart, Rotterdampas, Dordtpas, Vrienden van Mesdagpas of een ICOM-card? Dan ontvang je gratis toegang tot Museum Panorama Mesdag. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Je kunt als je gebruik maakt van een rolstoel ook een bezoek brengen aan Museum Panorama Mesdag. Meld jouw bezoek van tevoren aan bij het museum. Meer informatie? Die vind je hier. Elektrische rolstoelen en rolstoelen breder dan 63 cm kunnen niet op de traplift. Het is mogelijk dat een begeleider kosteloos met je mee kan bij een bezoek aan het museum. Per betalende bezoeker mag er één begeleider mee.
  • Museum Panorama Mesdag beschikt niet over een eigen parkeergelegenheid. Je kunt betaald parkeren bij parkeergarage ParkKing Mauritskade. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.