Let op: tickets Museum Gouda pas geldig na reservering

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: het ticket is pas geldig na reservering. In verband met beperkte beschikbaarheid kan het voorkomen dat een bezoek op het door jouw gewenste moment niet mogelijk is. We hopen op je begrip voor de situatie. Meer informatie en uitleg over het reserveren vind je op deze pagina en op het bestelde ticket. Museum Gouda volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Museum Gouda

€ 2,- korting

Ontdek de schatkamer van het historische Gouda in Museum Gouda, leuk voor jong en oud!

De unieke collectie van Museum Gouda bestaat uit meer dan 44.000 objecten. Van 16e-eeuwse altaarstukken tot een reusachtige interactieve stadsmaquette die Gouda in 1562 weergeeft en van schutterstukken uit de 17e eeuw tot Franse en Nederlandse schilderijen uit de 19e eeuw. Bewonder ook het beroemde Gouds plateel (sieraardewerk)!

Naast de vaste collectie vind je in Museum Gouda ook wisselende tentoonstellingen. Bekijk het aanbod van huidige tentoonstellingen hier.

Leuk voor kinderen

Ook voor jonge bezoekers is er voldoende te ontdekken in Museum Gouda. Doe bijvoorbeeld de leuke familietour op je mobiel! Schutter Hendrick neemt je mee op pad en aan de hand van filmpjes en opdrachten ontdekken jullie samen het museum. Museum Gouda biedt gratis toegang voor kinderen tot en met 17 jaar.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij Museum Gouda voor een gewenste bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar dit regel je tijdens het plaatsen van de reservering op de website van Museum Gouda.
  • Museum Gouda is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. Parkeren is mogelijk bij Q-Park Bolwerk, meer informatie over parkeren is te vinden op de website van Q-Park.
  • De tickets moeten geprint worden meegenomen.
  • Museum Gouda is gedeeltelijk toegankelijk met rolstoel, ook is het mogelijk om vooraf een rolstoel te reserveren bij het museum.

Coronamaatregelen Museum Gouda

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB winkels.