Museum MORE Gorssel

€ 1,- korting

Laat je in Museum MORE Gorssel verrassen en verwonderen in een inspirerende omgeving vol (inter)nationale kunst!

Museum MORE Gorssel

Museum MORE Gorssel is het grootste museum voor modern realisme in Europa. Dit unieke museum in Gorssel toont doorlopend werken uit zijn eigen collectie. Van Jan Mankes en Charley Toorop tot Pyke Koch. Maar ook hedendaagse topkunst is te zien. Denk aan kunstenaars zoals Marlene Dumas en Erwin Olaf. Bovendien staan er drie grote tijdelijke tentoonstellingen per jaar op het programma. Laat je verrassen en verwonderen door nationale en internationale kunst!

Al dat moois is te zien in een prachtig ruim en licht gebouw, ontworpen door de toonaangevende architect Hans van Heeswijk. Het museumgebouw wordt omschreven als “ingehouden grandeur aan de IJssel” door architectuurdeskundigen. In deze inspirerende omgeving kom je dan ook helemaal tot rust. Afwisselend toont museum MORE Gorssel Nederlandse én buitenlandse kunst, van vergeten grootheden tot beroemde artistieke oeuvres.

Programma expo's

MORE & meer – t/m 5 maart 2023
Een volledig nieuwe collectiepresentatie in bijna alle zalen van het museum (6 van de 7), waar de grenzen van ‘realisme’ worden opgezocht, met 30 bruiklenen van hedendaagse kunstenaars, nieuwe aanwinsten en veel kunst uit de collectie die nog niet eerder is vertoond in het museum.

Bas Losekoot - van 13 november 2022 t/m 5 februari 2023
Fotograaf Bas Losekoot is gefascineerd door de mens in de stad. Streetview laat de visie van fotograaf Bas Losekoot zien op het leven in dichtbevolkte steden, die steeds verder uitdijen. Een selectie van tientallen foto’s waarin Losekoot het individu uit de menigte licht, biedt een unieke kijk op onze onderlinge verhoudingen. Hoe vinden we onze weg, omgeven door overweldigende architectuur en immense drukte? Zijn wij ontheemd of juist op onze plek in moderne mega cities?

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
  • Tickets zijn uitsluitend geldig op de door jou gekozen datum in het bestelproces. 
  • In het bezit van een Museumkaart, ICOM-card of VriendenLoterij VIP kaart? Dan ontvang je gratis toegang tot het Museum More Gorssel.
  • Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen. Ook moet je ze aangeven tijdens het plaatsen van de reservering
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Het is niet mogelijk om huisdieren mee te nemen naar Museum MORE Gorssel. Blindengeleidehonden zijn uiteraard welkom.
  • Museum MORE Gorssel beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kun je gratis parkeren.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Museum MORE Gorssel te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.
     

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.