Mauritshuis

Het Mauritshuis is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de tijd van Rembrandt en Vermeer.

Een pareltje

In het hart van Den Haag, naast het Binnenhof, bevindt zich de compacte en wereldberoemde collectie met ruim tweehonderd meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter. Daarnaast zijn ook schilderijen van Rubens, Jan Steen en Frans Hals permanent te zien in de intieme museumzalen van het 17e eeuwse monument.

Jubileumjaar Mauritshuis 1822-2022

In 2022 is het precies 2 eeuwen geleden dat het Mauritshuis zijn deuren opende voor publiek. Het museum viert dit jubileum gedurende het hele jaar met bijzondere tentoonstellingen en evenementen. Kijk voor meer informatie hierover op de website van het Mauritshuis.

Tentoonstelling Manhattan Masters

Van 29 september 2022 t/m 15 januari 2023 is in het Mauritshuis de tentoonstelling Manhatten Masters te zien. 

In het hart van New York, prachtig gelegen met zicht op Central Park, prijkt The Frick Collection. Een geliefd museum, geroemd om de hoge kwaliteit van de collectie. In Manhattan Masters toont he Mauritshuis het mooiste van het mooiste uit de The Frick Collection in New York. De tien schilderijen die deze tentoonstelling laat zien verruilden Europa meer dan 100 jaar geleden voor Amerika en zijn sindsdien nooit meer in Europa te zien geweest. Bij hoge uitzondering leent The Frick Collection ze aan het Mauritshuis uit. Onder hen het beroemde Zelfportret van Rembrandt uit 1658.

Bezoek ook Galerij Prins Willem V

Op vijf minuten lopen van het Mauritshuis bevindt zich Galerij Prins Willem V. Hier werd de collectie van het Mauritshuis ooit voor het eerst aan het publiek getoond door Prins Willem V. Een bezoek aan de Galerij is gratis met een ticket voor het Mauritshuis. De Galerij is geopend van dinsdag t/m zondag van 12:00 - 17:00 uur.