Maatregelen coronavirus Mauritshuis

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen. Mauritshuis volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Mauritshuis

€ 1,50 korting

Het Mauritshuis is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de tijd van Rembrandt en Vermeer.

Mauritshuis

In het hart van Den Haag, naast het Binnenhof, bevindt zich de compacte en wereldberoemde collectie met ruim tweehonderd meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter. Daarnaast zijn ook schilderijen van Rubens, Jan Steen en Frans Hals permanent te zien in de intieme museumzalen van het 17e eeuwse monument.

Tentoonstelling Vervlogen - geuren in kleuren

Historische geuren brengen schilderijen tot leven in de tentoonstelling Vervlogen - geuren in kleuren. Geurende bloemen en parfums, stinkende grachten en vieze lichaamsluchtjes, nieuwe geuren uit de verre wereld (zoals specerijen, tabak en thee) en vervlogen geuren van bleekvelden en oude ambachten... prikkel jouw neus met de geuren van het leven uit de 17e eeuw! 
Hoe werd geur uitgebeeld? En welke betekenis hechtte men aan geur? De tentoonstelling Vervlogen - geuren in kleuren beantwoordt deze vragen (en meer). De tentoonstelling is tot en met 29 augustus te zien.

Haal alle geuren en kleuren in huis

De nieuwe tentoonstelling van het Mauritshuis over geur kan helaas (nog) niet bezocht worden vanwege de sluiting van de musea. Daarom kun je de tentoonstelling Vervlogen - geuren in kleuren nu ín huis halen. Speciaal ontworpen hiervoor is de geurbox met vier verschillende geurpompjes die ieder een eigen beleving bij een kunstwerk met zich meebrengen. De digitale rondleiding van een half uur is te starten via een QR-code. 

De geurpompjes zijn zogeheten droge lucht verstuivers die langdurig gebruikt kunnen worden. De teksten in de box zijn tweetalig (Nederlands en Engels) en de geuren zijn gemaakt door IFF (International Flavors and Fragrances):

  • De geur van winterparfum
  • De geur van een stinkende gracht
  • De geur van een kruidenierswinkel
  • De geur van de Hollandse bleekvelden

De geurbox is hier te bestellen voor € 20,-.

Tip! Het eerste gigapixel-museum ter wereld

Bezoek het Mauritshuis digitaal! Na een introductie van directeur Martine Gosselink, 'loop' je virtueel door de zalen. Hier worden de mooiste verhalen achter de meesterwerken onthuld én kan er tot op de kwaststreek worden ingezoomd: het Mauritshuis is het eerste museum ter wereld dat is gedigitaliseerd in gigapixel formaat. Maar liefst 36 meesterwerken, waaronder alle Vermeers, vier Rembrandts, drie Jan Steens, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter, zijn tot in het allerkleinste detail te bewonderen. Klik op de volgende link om het Mauritshuis digitaal te bezoeken: Virtueel Mauritshuis.

Tip! Mauritshuis at Home

Ontdek het beste uit de tijd van Rembrandt en Vermeer thuis op de bank. Neem deel aan één van de online workshops zoals een fotografiecursus of schildercursus. Of bekijk het Mauritshuis met je oren en luister naar diverse artiesten en hun ode aan hun favoriete kunstwerk. Er zijn ook meerdere leuke kinderactiviteiten voor thuis. Bekijk alle activiteiten via de volgende link: Mauritshuis at Home

Bezoek ook Galerij Prins Willem V

Op vijf minuten lopen van het Mauritshuis bevindt zich Galerij Prins Willem V. Hier werd de collectie van het Mauritshuis ooit voor het eerst aan het publiek getoond door Prins Willem V. 
Let op: Tijdelijk niet toegankelijk in verband met het coronavirus.

Aanvullende ticket informatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Personen t/m 18 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Mauritshuis. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Parkeren in Den Haag is gemakkelijk. Wij adviseren voor zowel het Mauritshuis als de Galerij uw auto te parkeren in de naastgelegen Pleingarage of parkeergarage Museumkwartier.

Coronamaatregelen Mauritshuis

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.