Mauritshuis

€ 1,50 korting

Het Mauritshuis is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de tijd van Rembrandt en Vermeer.

Een pareltje

In het hart van Den Haag, naast het Binnenhof, bevindt zich de compacte en wereldberoemde collectie met ruim tweehonderd meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter. Daarnaast zijn ook schilderijen van Rubens, Jan Steen en Frans Hals permanent te zien in de intieme museumzalen van het 17e eeuwse monument.

Tentoonstelling In Volle Bloei

Vanaf 10 februari is in het Mauritshuis de tentoonstelling In Volle Bloei te zien. Kleurrijke bloemen lijkt bijna een vanzelfsprekend onderwerp in de kunst. Toch kwam het genre bloemstilleven pas na 1600 echt tot bloei. Fleurige boeketten en exotische bloemsoorten zijn kenmerkend voor dit genre, net als de precisie, zeldzaamheid en variatie.
De tentoonstelling In Volle Bloei staat in het teken van bloemstillevenkunst, botanie en vrouwelijke schilders. Je leert alles over de ontwikkeling van het bloemstilleven (waarom speelden bloemen in kunst niet al veel eerder de hoofdrol?) en hoe kunst, natuur en wetenschap hand in hand gaan.

Jubileumjaar Mauritshuis 1822-2022

In 2022 is het precies 2 eeuwen geleden dat het Mauritshuis zijn deuren opende voor publiek. Het museum viert dit jubileum gedurende het hele jaar met bijzondere tentoonstellingen en evenementen. Kijk voor meer informatie hierover op de website van het Mauritshuis.

Bezoek ook Galerij Prins Willem V

Op vijf minuten lopen van het Mauritshuis bevindt zich Galerij Prins Willem V. Hier werd de collectie van het Mauritshuis ooit voor het eerst aan het publiek getoond door Prins Willem V. Een bezoek aan de Galerij is gratis met een ticket voor het Mauritshuis. De Galerij is geopend van dinsdag t/m zondag van 12:00 - 17:00 uur.

Aanvullende ticket informatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Personen t/m 18 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt vanaf 10 minuten voor het gereserveerde tijdslot tot 10 minuten na het gereserveerde tijdslot bij het Mauritshuis naar binnen.
  • Je kan tickets circa 2 tot 3 maanden vooruit bestellen.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Mauritshuis. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Het Mauritshuis is toegankelijk voor mindervaliden. Kijk op de website van het Mauritshuis voor meer informatie over de toegankelijkheid.
  • Honden zijn niet toegestaan, behalve (erkende) hulphonden.
  • Parkeren in Den Haag is gemakkelijk. Je kunt de auto te parkeren in de naastgelegen Pleingarage of parkeergarage Museumkwartier.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.