Frans Hals Museum

10% korting

Hét kunstmuseum van Haarlem waar oud en nieuw elkaar ontmoeten

Frans Hals Museum

In het Frans Hals Museum ontmoeten oud en nieuw elkaar: met een prikkelende mix van oude, moderne en hedendaagse kunst, daagt Het Frans Hals Museum je uit om anders te kijken.

Het Frans Hals Museum draagt de naam van de beroemdste kunstenaar uit Haarlem. In locatie HOF aan het Groot Heiligland zie je dan ook vele topstukken van Frans Hals, waaronder verschillende portretten, regentenstukken en zijn wereldberoemde schuttersstukken: de imposante schilderijen van de Haarlemse schutters. Deze locatie is gevestigd in een 17e-eeuws oudemannenhuis, met prachtige regentenkamers, karakteristieke eetzaal en fraaie binnentuin. Frans Hals moet hier zelf ook rondgelopen hebben.

Nu te zien in locatie HOF van het Frans Hals Museum: de tentoonstelling Nieuwkomers over Vlaamse kunstenaars die tussen 1580 en 1630 de kunst in Haarlem tot bloei brachten.

Vlaamse kunstenaars in Haarlem

In de tentoonstelling Nieuwkomers ontdek je aan de hand van het werk en leven van zes bekende kunstenaars hoe rond 1600 de kunst en de stad blijvend veranderden. Hoofdpersonen zijn onder anderen Frans Hals, Karel van Mander en Lieven de Key. De invloed van deze kunstenaars op de ontwikkeling van de kunsten in Haarlem is onmiskenbaar. In deze tijd verhuisden veel mensen uit de Zuidelijke Nederlanden naar Haarlem. Deze Vlaamse nieuwkomers – ambachtslieden, handelaren en kunstenaars – moesten een nieuw leven opbouwen in een stad die ze niet kenden. Met hun kennis, kapitaal én talent droegen ze bij aan de bloei van de Haarlemse kunst. En dat zie je tot op de dag van vandaag nog terug.

Meer informatie: www.franshalsmuseum.nl/nieuwkomers

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren.
  • Personen t/m 18 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Het ticket is alleen geldig voor locatie HOF van het Frans Hals Museum.
  • Ben je een kwartier eerder of later dan het geboekte tijdslot? Meld je dan bij de balie, dan kijken medewerkers met je mee naar de mogelijkheden.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot het Frans Hals Museum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Locatie HOF is met een rolstoel voor het grootste deel te bezoeken, de zaal waarin het Poppenhuis wordt tentoongesteld is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan, hulphonden mogen wel mee naar binnen. 
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar het Frans Hals Museum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.