Maatregelen coronavirus Amsterdam Museum

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen. Het Amsterdam Museum volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Amsterdam Museum

€ 3,75 korting

Het Amsterdam Museum vertelt het meeslepende verhaal van de groei en bloei van deze unieke stad.

Amsterdam, een wereldstad? Ja, en ook: klein, gezellig en eigenwijs. De stad van Johan Cruijff, van Rembrandt, Ajax, de Wallen, de Verenigde Oost-Indische Compagnie en wiet. De hoofdstad van Nederland. Een 1000 jaar oude, waterrijke handelsstad waarbij ondernemerschap, creativiteit, burgerschap en vrijdenken in het oog springen. In het monumentale gebouw van het Amsterdam Museum zie, lees, hoor en proef je waar die stad vandaan komt én waarom ze zo was en zo is.

Voor kinderen

Het Kleine Weeshuis is een attractie, speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In deze interactieve presentatie beleven kinderen samen met hun ouders hoe het leven in een 17de-eeuws weeshuis was.

Tentoonstelling Gouden Koets

Tot en met 27 februari 2022 kun je op het meisjesbinnenplaats van het Amsterdam Museum, de Gouden Koets van dichtbij bewonderen. De Gouden Koets dat symbool staat voor het Oranjehuis, de democratie, de hoofdstad Amsterdam, het Koninkrijk der Nederlanden en het koloniale verleden, wordt in zes museumzalen rondom de binnenplaats uitgelicht. Allerlei cultuurhistorische objecten, schilderijen, spotprenten en foto's en bewegende beelden geven de diverse opvattingen vanuit het verleden en het heden op het rijtuig, de geschiedenis en het gebruik van de Gouden Koets duidelijk weer. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Museumkaarthouders betalen een toeslag van 5,- voor een bezoek aan Amsterdam Museum. Je dient voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Het is helaas niet mogelijk het museum te bezoeken met een scootmobiel of een elektrische rolstoel.

  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij 'De Kolk' aan de Nieuwezijds Kolk. Je kunt ook gebruik maken van de parkeergarage bij de Bijenkorf. Kijk hier voor meer informatie over parkeermogelijkheden en P&R.

Coronamaatregelen Amsterdam Museum

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: tickets zijn uitsluitend via deze website te bestellen en niet in de ANWB-winkels.