Let op: tickets Gevangenismuseum pas geldig na reservering

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: het ticket is pas geldig na reservering. In verband met beperkte beschikbaarheid kan het voorkomen dat een bezoek op het door jouw gewenste moment niet mogelijk is. We hopen op je begrip voor de situatie. Meer informatie en uitleg over het reserveren vind je op deze pagina en op het bestelde ticket. Het Gevangenismuseum volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Nationaal Gevangenismuseum

Tot € 1,- korting

Ontdek alles over het verleden en heden van misdaad en straf in het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

Nationaal Gevangenismuseum

Wel eens aan de schandpaal gestaan? Wil je weten hoe een cel er van binnen uitziet? Of op de stoel van de rechter zitten? Het kan allemaal bij het Gevangenismuseum!
Van met z’n allen in een zaal, tot eenzaam in de cel. Van lijfstraffen tot keihard werken. En van opvang voor weeskinderen tot dorp vol criminelen. In het Gevangenismuseum in Veenhuizen ontdek je alles over het verleden en heden van misdaad en straf.

Leuk voor kinderen

In het Gevangenismuseum valt er ook voor kinderen van alles te beleven. Kinderen van 4 t/m 6 jaar kunnen de Lange Leo kinderroute volgen. Voor kinderen vanaf 7 jaar is de spannende speurtocht 'De Vloek van Veenhuizen' een echte aanrader. En in de tentoonstelling 'Rust Roest' kunnen kinderen een tekenfilm bekijken in de Bajesbios of meedoen aan een kleurwedstrijd.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij het Nationaal Gevangenismuseum voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar dit moet je wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering op de website van het Gevangenismuseum.
  • Neem de tickets geprint mee.
  • Er geldt een maximum van 5 tickets per bestelling.
  • Niet geldig voor speciale evenementen van het Gevangenismuseum.
  • Op vertoon van de Museumkaart is de entree gratis. Je moet dan wel een reservering plaatsen voor bezoek.
  • Het museum is goed toegankelijk met rolstoel of rollator. Alleen geregistreerde hulp- en geleidehonden zijn toegestaan.
  • Op de parkeerplaats van het Gevangenismuseum kan je gratis parkeren.

Coronamaatregelen Gevangenismuseum

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB winkels.