Hermitage Amsterdam - Groepsportretten van de 17e Eeuw

Het Amsterdam Museum presenteert de tentoonstelling Groepsportretten van de 17e Eeuw in de Hermitage Amsterdam.

Het Hermitage Museum, gelegen aan de Amstel bij het Waterlooplein in Amsterdam, is de grootste internationale tak van het wereldberoemde Hermitage Museum van Sint-Petersburg. Het historische gebouw dateert uit het jaar 1681 en diende tot en met 2007 als verzorgingshuis voor ouderen. 

Tentoonstelling Groepsportretten van de 17e Eeuw
Dertig reusachtige groepsportretten uit de 17e eeuw afkomstig uit de collecties van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum zijn sinds november 2014 verzameld in de Hermitage Amsterdam.
Deze ‘broers en zussen’ van De Nachtwacht zijn uniek in de wereld en vanwege hun formaat zelden te zien. Ze tonen ons regenten, schutters en kooplieden van allerlei rangen, standen en religies, gebroederlijk naast elkaar.
Rembrandts ‘Anatomische Les van Dr. Deijman’ en schuttersportretten van onder meer Govert Flinck en Nicolaes Pickenoy zijn slechts enkele voorbeelden van topstukken die in de Groepsportretten van de 17e Eeuw te zien zijn.

Aanvullende tentoonstelling Hollandse Meesters Her-Zien

In deze aanvullende tentoonstelling op de Groepsportretten van de 17e Eeuw kruipen prominente Nederlanders van kleur, waaronder voetballer Ruud Gullit, rapper Typhoon, cabaretier/presentator Jörgen Raymann, zangeres Berget Lewis, politica Sylvana Simons en horecatycoon Won Yip in de huid van de historische Nederlanders van kleur.
Humberto Tan, Ahmet Polat, Stacii Samidin en Milette Raats fotografeerden de bekende modellen geheel in stijl van Rembrandt en zijn tijdgenoten, op bijzondere locaties.

15% korting op parkeren bij Interparking

Als ANWB-lid profiteer je van 15% korting op geselecteerde parkeerplaatsen van Interparking. Door vooraf je parkeerplaats te reserveren voorkom dat je moet zoeken naar een plekje. Bovendien ben je voordeliger uit. 
Meer informatie en reserveren Interparking