Maatregelen coronavirus

Hermitage Amsterdam volgt de richtlijnen van het RIVM. Houd de website van dit uitje in de gaten voor de meest actuele informatie. Wij hebben de kaartverkoop voor dit uitje tijdelijk stopgezet vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Wij hopen zo snel mogelijk weer tickets aan te kunnen bieden, houd daarvoor deze pagina in de gaten. Wil je op de hoogte blijven van al onze uitjes en leuke tips ontvangen om eropuit te gaan? Abonneer je dan op de Eropuit Nieuwsbrief. Je vindt de aanmeldlink op deze pagina rechtsonder in het blokje ‘heb je een vraag?’

Hermitage Amsterdam - Groepsportretten van de 17e Eeuw

25% korting

Het Amsterdam Museum presenteert de tentoonstelling Groepsportretten van de 17e Eeuw in de Hermitage Amsterdam.

Het Hermitage Museum, gelegen aan de Amstel bij het Waterlooplein in Amsterdam, is de grootste internationale tak van het wereldberoemde Hermitage Museum van Sint-Petersburg. Het historische gebouw dateert uit het jaar 1681 en diende tot en met 2007 als verzorgingshuis voor ouderen. 

Tentoonstelling Groepsportretten van de 17e Eeuw
Dertig reusachtige groepsportretten uit de 17e eeuw afkomstig uit de collecties van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum zijn sinds november 2014 verzameld in de Hermitage Amsterdam.
Deze ‘broers en zussen’ van De Nachtwacht zijn uniek in de wereld en vanwege hun formaat zelden te zien. Ze tonen ons regenten, schutters en kooplieden van allerlei rangen, standen en religies, gebroederlijk naast elkaar.
Rembrandts ‘Anatomische Les van Dr. Deijman’ en schuttersportretten van onder meer Govert Flinck en Nicolaes Pickenoy zijn slechts enkele voorbeelden van topstukken die in de Groepsportretten van de 17e Eeuw te zien zijn.

Aanvullende tentoonstelling Hollandse Meesters Her-Zien

In deze aanvullende tentoonstelling op de Groepsportretten van de 17e Eeuw kruipen prominente Nederlanders van kleur, waaronder voetballer Ruud Gullit, rapper Typhoon, cabaretier/presentator Jörgen Raymann, zangeres Berget Lewis, politica Sylvana Simons en horecatycoon Won Yip in de huid van de historische Nederlanders van kleur.
Humberto Tan, Ahmet Polat, Stacii Samidin en Milette Raats fotografeerden de bekende modellen geheel in stijl van Rembrandt en zijn tijdgenoten, op bijzondere locaties.

15% korting op parkeren bij Interparking

Als ANWB-lid profiteer je van 15% korting op geselecteerde parkeerplaatsen van Interparking. Door vooraf je parkeerplaats te reserveren voorkom dat je moet zoeken naar een plekje. Bovendien ben je voordeliger uit. 
Meer informatie en reserveren Interparking

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkel.
Het ticket biedt toegang tot de tentoonstelling Groepsportretten van de 17e Eeuw (en de aanvullende tentoonstelling Hollandse Meesters Her-Zien) en is inclusief audiotour. Om de overige tentoonstellingen van de Hermitage te bezoeken dient aan de kassa een apart ticket gekocht te worden.