Museum Klok & Peel

€ 2,- korting

Maak je op voor een boeiend dagje uit in een van de mooiste musea in Brabant. Museum Klok & Peel in Asten is volledig vernieuwd.
Land van ANWB GOUD 2019 Leukste uitje van Noord-Brabant

Het Museum Klok & Peel is gericht op twee thema's: het eerste is klokken en beiaards. Hiervan bezit het de grootste collectie ter wereld. Het tweede thema is natuur- en cultuurhistorie van de Peel, de regio op de grens van Brabant en Limburg, waar Asten zich bevindt.

Klok

Asten is het thuis van de befaamde Klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts, kortgeleden nog leverancies van de grote luidklok voor de Notre-Dame in Parijs.
De Beiaardcollectie in Museum Klok & Peel is van internationale betekenis. Topstukken zijn de mechanische speeltrommel van de zeventiende eeuwse Hattemer beiaard en het astronomische uurwerk. 

Peel

Ook laat Museum Klok & Peel op unieke wijze zien hoe De Peel, het unieke natuurgebied op de grens van de provincies Brabant en Limburg, zich in de afgelopen tienduizend jaar heeft ontwikkeld.

Een bezoek aan Klok & Peel biedt een compleet dagje uit voor jong en oud. Voor families met jonge kinderen zijn er veel leerzame doe-activiteiten. 

Oosterse Dagen

Op 24 en 25 augustus staat het museum in het teken van de Aziatische cultuur met de Oosterse Dagen. Met o.a. vlindersudoku, mandela tekenen, demonstraties zoals bonsai-kweken, zwaardvechtkunst en acupunctuur en kalligrafie-, origami- en yoga-workshops, is er van alles te beleven! Natuurlijk zijn de Oosterse Dagen niet compleet zonder oosterse hapjes en rondleidingen door de collectie Chinese klokken.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkel.