advertentie

Museum Klok & Peel

Asten
 
Deel jouw ervaring met anderen! Schrijf de eerste review
 

Bestel tickets voor Museum Klok & Peel van € 8,- voor € 6,-

tot € 2,- korting

 • alttekst

Maak je op voor een boeiend dagje uit in een van de mooiste musea in Brabant. Klok & Peel Museum Asten is volledig vernieuwd.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkel. 

Museum Klok & Peel beschikt over de grootste verzameling luidklokken en beiaarden ter wereld. Topstukken zijn de mechanische speeltrommel van de zeventiende eeuwse Hattemer beiaard en het astronomische uurwerk. Ook laat het op unieke wijze zien hoe De Peel, het unieke natuurgebied op de grens van de provincies Brabant en Limburg, zich in de afgelopen tienduizend jaar heeft ontwikkeld. Mogelijk een aparte combinatie, maar niet als je weet dat Asten ook het thuis is van de befaamde Klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts, kortgeleden nog leverancier van de grote luidklok voor de Notre-Dame in Parijs. Kom dus genieten van natuur-  én cultuurgeschiedenis in het “meest gastvrije en toegankelijke museum van Nederland”, aldus de ANWB.

“Unieke combinatie van cultuur en natuur!”
Een bezoek aan Klok & Peel biedt een compleet dagje uit voor jong en oud. Voor families met jonge kinderen zijn er veel leerzame doe-activiteiten. Cultuurliefhebbers genieten van de uitgebreide collectie klokken en carillons. Daarnaast leer je meer over het ambacht van het klokgieten en het stemmen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan bijvoorbeeld de zeer gedetailleerde vossenburcht, de aanwezige fossielen en een indrukwekkend mammoetskelet. Het museum toont de rijke flora en fauna van dit hoogveengebied, waarin cultuur en de mens centraal staan.

Ligging
Het museum is ook een ideale pleisterplaats voor wandelaars en fietsers, met oplaadpunten voor elektrische fietsen en een fietsreparatieset. Fiets langs de ‘Peel-ommetjes’ of volg te voet het Spreukenpad, waar een spoor van bronzen plaquettes je langs de mooiste plekken van Asten voert. Daarnaast ligt het museum niet ver van Attractiepark Toverland en ben je binnen een half uur bijvoorbeeld ook bij het Vincentre in Nuenen of het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Zomervakantie
Tijd om er op uit te gaan en avonturen te beleven! Voor een avontuur waarbij je duizenden jaren terug gaat in de tijd kun je terecht in Museum Klok & Peel in Asten. Gedurende de zomervakantie valt daar van alles te beleven voor jong en oud. Speciaal voor de jeugd is er tot en met 22 augustus de interactieve doe-tocht ‘Op jacht met Tuurke’. 


Kenmerken van Museum Klok & Peel
Gezin met kinderen (0-6), Gezin met kinderen (7 -14), Groep kinderen, Groep volwassenen, Rolstoel vriendelijk, Educatief, Musea, Tuinen, Natuurgebieden
Museum Klok & PeelGezin met kinderen (0-6)Gezin met kinderen (7 -14)Groep kinderenGroep volwassenenRolstoel vriendelijkEducatiefMuseaTuinenNatuurgebieden

Klantenbeoordeling Museum Klok & Peel

 
(0 beoordelingen)

Geef je beoordeling

Sfeer

Prijs/kwaliteitverhouding

Personeel

Faciliteiten

Aanbod

- optioneel
Beoordeling plaatsen
Annuleren
Prijzen en tickets

leden
vanaf 16 jr van € 8,- voor
€ 6,
-
65+ van € 7,- voor
€ 5,
-
4 t/m 15 jr van € 4,- voor
€ 3,
-
De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs

u betaalt geen bijkomende kosten

U ontvangt een ticket via e-mail
te bestellen t/m 6 januari 2019
te gebruiken t/m 6 januari 2019
Bekijk de voorwaarden
Bestelvoorwaarden
De tickets zijn e-tickets die toegang geven tot Klok & Peel. Vooraf reserveren is aanbevolen. Klik hieronder op 'bestel' en betaal gemakkelijk via internetbankieren. Na betaling ontvang je binnen 5 a 60 minuten per e-mail de e-tickets. Deze dien je te printen en mee te nemen naar Klok & Peel. Let op: deze aanbieding is uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkel.

Actievoorwaarden
Op reeds gekochte tickets wordt geen restitutie verleend. Niet geldig i.c.m. andere kortingsacties. Tickets zijn niet in te wisselen voor contanten en/of abonnementen. De tickets zijn niet om te wisselen voor tickets die geldig zijn in een ander seizoen/periode. De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 6 januari 2019.

Geldigheid
Tickets met korting kunnen alleen bij de ANWB besteld worden tot en met 6 januari 2019, 12:00 uur. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 6 januari 2019.

Word lid Ook profiteren van ledenvoordeel?
Word ANWB lid voor €15,-

Actueel

Klokkenroof!

22-1-2018  -  8-12-2018

De expositie Klokkenroof-Plundered Bells laat je het verhaal zien van de klokkenroof in 1942/1943. Plunderaars roofden in die tijd 6700 luidklokken uit Nederlandse kerktorens. Duitse bezetters gebruikten de bronzen luidklokken om er grondstoffen uit te winnen voor de wapenindustrie. Een verhaal om nooit te vergeten!

Klokkenroof!

22-1-2018  -  8-12-2018

De expositie Klokkenroof-Plundered Bells laat je het verhaal zien van de klokkenroof in 1942/1943. Plunderaars roofden in die tijd 6700 luidklokken uit Nederlandse kerktorens. Duitse bezetters gebruikten de bronzen luidklokken om er grondstoffen uit te winnen voor de wapenindustrie. Een verhaal om nooit te vergeten!

Praktisch

  Adres

 • Ostaderstraat 235721 WCAsten Museum Klok & Peel
  Ostaderstraat 23
  5721 WC Asten
  Plan uw route

  Contact

  Bel 0493-691865
  Stuur een e-mail
  Ga naar de website
  di t/m vr 09.30 tot 17.00 za t/m ma 13.00 tot 17.00

  Openingstijden

  di t/m vr 09.30 tot 17.00
  za t/m ma 13.00 tot 17.00
  Heel het jaar

  Geopend

  Heel het jaar

Suggesties


Geen foto

Bakkerijmuseum de Grenswachter

Luyksgestel
(0 beoordelingen)
Het Kempisch Bakkerijmuseum in Luyksgestel is een geweldige publiekstrekker, vooral voor gezinnen met kinderen. In de oude bakkerij wordt naar speciaal recept door echte bakkers 'ambachtelijk' gebakken.
Geen foto

Schaapskooi Wijboschbroek

Schijndel
(0 beoordelingen)
Een herder hoedt de schaapskudde, die oude inheemse veerassen moet waarborgen.
Geen foto

Herberg de Brabantse Kluis

Aarle-Rixtel
(0 beoordelingen)
Brabanste gezelligheid en prachtige natuur. In en rondom de kloostertuin worden leuke en leerzame wandelingen georganiseerd.
Geen foto

Buitencentrum De Pelen

Ospel
(0 beoordelingen)
Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel.