Museum Klok & Peel

€ 2,- korting

Maak je op voor een boeiend dagje uit in een van de mooiste musea in Brabant. Museum Klok & Peel in Asten is volledig vernieuwd.
Land van ANWB GOLD

Het Museum Klok & Peel is gericht op twee thema's: het eerste is klokken en beiaards. Hiervan bezit het de grootste collectie ter wereld. Het tweede thema is natuur- en cultuurhistorie van de Peel, de regio op de grens van Brabant en Limburg, waar Asten zich bevindt.
Asten is ook het thuis van de befaamde Klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts, kortgeleden nog leverancies van de grote luidklok voor de Notre-Dame in Parijs.
De Beiaardcollectie in Museum Klok & Peel is van internationale betekenis. Topstukken zijn de mechanische speeltrommel van de zeventiende eeuwse Hattemer beiaard en het astronomische uurwerk. 

Peel

Ook laat Museum Klok & Peel op unieke wijze zien hoe De Peel, het unieke natuurgebied op de grens van de provincies Brabant en Limburg, zich in de afgelopen tienduizend jaar heeft ontwikkeld.

Een bezoek aan Klok & Peel biedt een compleet dagje uit voor jong en oud. Voor families met jonge kinderen zijn er veel leerzame doe-activiteiten. 

Gratis belletje

Museum Klok & Peel bestaat 50 jaar! Op vertoon van jouw ANWB-ticket ontvang je een leuk belletje (geldig t/m 18 augustus).

Let op: deze aanbieding is uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkel.