Museum Het Rembrandthuis

€ 1,- korting

Tussen 1639 en 1658 woonde en werkte Rembrandt van Rijn in dit monumentale pand in het hart van Amsterdam.

Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis heringericht met meubels, kunstwerken en voorwerpen uit die tijd. Bezoek Rembrandts atelier, de oude keuken, zijn woonkamer en kunstkamer vol inspirerende objecten. In de moderne museumvleugel ontdek je het werk van Rembrandt en kunstenaars die zich door hem hebben laten inspireren.

Rembrandt leefde voor zijn kunst en dat is terug te zien in het museum. Je wordt omringd door kunstwerken, zowel in het oude huis als in de tijdelijke tentoonstellingen. Verder worden er dagelijks gratis en doorlopend demonstraties georganiseerd in het oude huis, waarin je leert hoe Rembrandt etsen maakte en hoe kleurige pigmenten worden getransformeerd tot olieverf.

Laboratorium Rembrandt - 21 september t/m 16 februari 2020
In een laboratoriumachtige setting ontdek je, tijdens deze tentoonstelling, hoe een tekening van Rembrandt veranderd is, zie je wat een ander later aan een ets toevoegde en denk je mee over de dilemma's van onderzoekers en restauratoren. 

15% korting op parkeren bij Interparking

Als ANWB-lid profiteer je van 15% korting op geselecteerde parkeerplaatsen van Interparking. Door vooraf je parkeerplaats te reserveren voorkom dat je moet zoeken naar een plekje. Bovendien ben je voordeliger uit. 
Meer informatie en reserveren Interparking

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkel.