Museum Gouda

Beleef het wonder van Gouda met 1,50 korting

Ontdek de schatkamer van het historische Gouda in Museum Gouda, leuk voor jong en oud!

Op deze pagina kun je tickets bestellen voor Beleef het wonder van Gouda (toegang Sint-Janskerk én museum Gouda). De ANWB verkoopt op dit moment geen tickets uitsluitend voor Museum Gouda. 

Beleef het wonder van Gouda: de Sint-Janskerk en Museum Gouda

Tijdmachines bestaan niet. Of gaat Gouda de primeur beleven? Want in 2022 stap je hier de 16e eeuw binnen. Je staat er oog in oog met unieke kunstschatten, spannende verhalen en bewoners uit die roerige tijd. Beleef het Wonder van Gouda is een unieke reis waar je geen paspoort voor nodig hebt – slechts liefde voor cultuur en ontdekkingen.

De expositie Beleef het Wonder van Gouda start in de Sint-Janskerk en eindigt in het naastgelegen Museum Gouda. Reis terug in de tijd en bewonder in de Sint-Jan de Goudse glazen: 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen. In museum Gouda vind je levensgrote ontwerptekeningen van de glas-in-lood-ramen. Sommige zijn wel 22 meter lang en zijn al die eeuwen intact gebleven. 

Museum Gouda

De unieke collectie van Museum Gouda bestaat uit meer dan 44.000 objecten. Van 16e-eeuwse altaarstukken tot een reusachtige interactieve stadsmaquette die Gouda in 1562 weergeeft en van schutterstukken uit de 17e eeuw tot Franse en Nederlandse schilderijen uit de 19e eeuw. Bewonder ook het beroemde Gouds plateel (sieraardewerk)!

Naast de vaste collectie vind je in Museum Gouda ook wisselende tentoonstellingen. Bekijk het aanbod van huidige tentoonstellingen hier.

Leuk voor kinderen

Ook voor jonge bezoekers is er voldoende te ontdekken in Museum Gouda. Doe bijvoorbeeld de leuke familietour op je mobiel. Schutter Hendrick neemt je mee op pad en aan de hand van filmpjes en opdrachten ontdekken jullie samen het museum. Museum Gouda biedt gratis toegang voor kinderen tot en met 17 jaar.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen.
  • Beleef het Wonder van Gouda start in de Sint-Janskerk en eindigt in Museum Gouda
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Personen met een museumkaart, Rotterdampas, VriendenLoterij VIP-KAART en ICOM-pas hebben gratis toegang, maar dienen wel een reservering te maken op de website van Beleef het wonder van Gouda.
  • De Sint-Janskerk is rolstoelvriendelijk, maar sommige exposities van Museum Gouda zijn helaas minder goed toegankelijk. Doordat het museum in een monumentaal pand uit de 14e eeuw is gevestigd, is er bijvoorbeeld geen lift aanwezig. Voor de mensen die de bovenverdieping niet kunnen bezoeken bieden ze een kleine attentie. Er is in het museum een rolstoel beschikbaar, die vooraf telefonisch te reserveren is via 0182 – 331 000.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Er zijn echter voldoende parkeerplaatsen in de nabije omgeving. Meer informatie over de parkeerterreinen en de tarieven zijn te vinden op de website van Q-Park.
  • Of neem de trein. Je bereikt de Sint-Janskerk vanaf het Centraal Station in een kleine 15 minuten lopen. Loop het station aan de centrumkant uit en sla linksaf. Vanaf hier staat de Sint-Jan aangegeven met bordjes. 

Coronamaatregelen Sint-Janskerk en Museum Gouda

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen Sint-Janskerk & coronamaatregelen Museum Gouda.

Meer van Sint-Jan

Wil je alleen de Sint-Janskerk bekijken of misschien zelfs het dak van de Sint-Jan beklimmen? Bekijk meer informatie op onderstaande pagina's en koop tickets met korting:

De Sint-Janskerk: Goudse Glazen
Beleef Gouda op grote hoogte

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.