advertentie

Mondriaan tot Dutch Design: 100 jaar De Stijl in 2017

advertentie

Er zijn 12 uitjes gevonden

Verfijn resultaat


Wis selectie

  Zoek  Waar wilt u heen?

  Met wie gaat u op stap?

  Groepen
  Aandachtspunten

  Waar heeft u zin in?  Muziek en theater

  Kunst en cultuur  Actief

  Natuur  Attractie en dierenparken

  Wat begon als het gelijknamige tijdschrift groeide in de eerste helft van de 20e eeuw uit tot een volwaardige beweging en de belangrijkste bijdrage die Nederland heeft geleverd aan de moderne kunst. Ontdek de kunstenaars die de principes van De Stijl ontwikkelden, omarmden en deelden: Theo van Doesburg, Bart van der Leck, Gerrit Rietveld en de meest bekende van allemaal, Piet Mondriaan. Bekijk de kunstwerken, ontwerpen en gebouwen waarin de voor De Stijl zo kenmerkende geometrische vormen en opvallende primaire kleuren werden gebruikt.

  Mondriaan en De Stijl door heel Nederland
  Reis in 2017 door heel Nederland en ontdek een rijkdom aan cultuur, activiteiten en geschiedenis van Mondriaan tot Dutch Design. Bekijk de geboorteplaats van De Stijl in Leiden en volg dan het ontstaan van de beweging in Utrecht en Amersfoort, waar Mondriaan, Van der Leck en Rietveld werden geboren. Den Haag is de internationale thuishaven van De Stijl, want het Gemeentemuseum Den Haag bezit de grootste collectie werken van Mondriaan en De Stijl ter wereld. Reis naar het noorden van Nederland om architectuur en interieurs in authentieke vormgeving van De Stijl te zien. En in de provincie Gelderland vindt u een indrukwekkende combinatie van kunst en design van De Stijl midden in de vrije natuur. Verken tenslotte Dutch Design in de provincie Brabant en ontdek hoe De Stijl ook nu nog het hedendaagse Dutch Design beïnvloedt.

  Exclusieve tentoonstellingen, presentaties en rondleidingen
  In 2017 kunt u van een groot aantal van de beroemdste kunstwerken en ontwerpen van De Stijl genieten. In het Gemeentemuseum Den Haag zijn 300 werken van Mondriaan te zien, zodat u de ontwikkeling van zijn leven en carrière kunt volgen. In het Centraal Museum in Utrecht wordt de grootste collectie werken van Rietveld ter wereld tentoongesteld. Door het hele land richten musea tentoonstellingen in ter ere van 100 jaar De Stijl, waar u werk van zowel de beroemdste als de minder bekende kunstenaars uit de beweging kunt zien. Hier worden alle aspecten van het erfgoed van De Stijl en de invloed van deze kunstbeweging op het hedendaagse Dutch Design belicht. Naast de tentoonstellingen kunt u De Stijl ook ontdekken tijdens speciale rondleidingen, lezingen en presentaties. Of geniet van een van de bijzondere theatervoorstellingen.

  Sorteer op: beoordeling | afstand
  Weergave: lijst | kaart
  Eén moment geduld alstublieft...
  Mondriaanhuis

  Mondriaanhuis

  Amersfoort
  (0 beoordelingen)
  In het geboortehuis van Piet Mondriaan komt u veel te weten over Mondriaans werk en leven
  Gemeentemuseum Den Haag

  Gemeentemuseum Den Haag

  Den Haag
  (0 beoordelingen)
  De grootste collectie schilderijen van Piet Mondriaan ter wereld, een uitmuntende zilvercollectie, minutieus gedecoreerd Delfts Blauw en interactieve Wonderkamers in het beroemde gebouw van architect Berlage.
  Centraal Museum Utrecht

  Centraal Museum Utrecht

  Utrecht
  (1 beoordeling)
  Het Centraal Museum is het oudste stedelijk museum van Nederland.
  Kroller-Muller Museum

  Kroller-Muller Museum

  Otterlo
  (3 beoordelingen)
  Wereldberoemde collectie kunst met in het middelpunt Van Gogh en de beeldentuin in Het Nationaal Park de Hoge Veluwe.
  Rietveld Schröderhuis

  Rietveld Schröderhuis

  Utrecht
  (0 beoordelingen)
  Ontdek Utrechts werelderfgoed: het Rietveld Schröderhuis
  Stadsmuseum Harderwijk

  Stadsmuseum Harderwijk

  Harderwijk
  (5 beoordelingen)
  Het Stadsmuseum Harderwijk is een verrassend en vernieuwd museum dat het verhaal van Harderwijk vertelt en een ontmoetingsplaats is voor jong en oud.
  Museum Arnhem

  Museum Arnhem

  Arnhem
  (0 beoordelingen)
  Museum Arnhem is een museum waar beeldende vormen van realisme kritisch bevraagd worden, dat een dynamisch, actueel en kwalitatief hoogstaand collectie- en tentoonstellingsbeleid voert en dat ruimte biedt voor reflectie en debat
  Kunsthal KAdE

  Kunsthal KAdE

  Amersfoort
  (1 beoordeling)
  Kunsthal KAdE ligt net buiten de stadsmuren van Amersfoort.
  Museum De Lakenhal

  Museum De Lakenhal

  Leiden
  (0 beoordelingen)
  Bewonder werken van Rembrandt, Jan Lievens, Gerrit Dou, Jan Steen en Jan van Goyen.
  Stedelijk Museum Breda

  Stedelijk Museum Breda

  Breda
  (0 beoordelingen)
  Stedelijk Museum Breda is een modern en uitnodigend stadsmuseum dat openstaat voor ideeën, dialoog en samenwerking. Het brengt de stadsgeschiedenis tot leven en maakt eigenzinnige tentoonstellingen over geschiedenis en actuele beeldcultuur. In het stadsmuseum staat de wisselwerking tussen erfgoed, beeldende kunst en beeldcultuur centraal. Het museum komt voort uit Breda’s Museum en MOTI, Museum of The Image.

  advertentie

  TextielMuseum Tilburg

  TextielMuseum Tilburg

  Tilburg
  (0 beoordelingen)
  Het TextielMuseum in Tilburg is uniek.
  €2,- korting
  Museum Drachten

  Museum Drachten

  Drachten
  (0 beoordelingen)
  Museum Dr8888 is één van de meest toonaangevende musea voor moderne kunst in Noord-Nederland en heeft een bijzondere (inter)nationale collectie.
  Er zijn uitjes zonder locatiegegevens, deze worden niet getoond.