advertentie

Meijendel

Wassenaar
 
Deel jouw ervaring met anderen! Schrijf de eerste review
 


Het duingebied van Meijendel ligt tussen Scheveningen en Wassenaar, heeft een oppervlakte van 1875 hectare en wordt beheerd door Dunea.

Dit duingebied is voor onze drinkwaterproductie van groot belang. Daarom heeft Dunea als beheerder een belangrijke taak te vervullen waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met alle functies die de duinen hebben: bescherming tegen de zee, de waterwinning, natuur en recreatie.

In welk seizoen u het gebied ook bezoekt, er zijn altijd mooie taferelen te zien. In het voorjaar bloeien de meidoorns en kun je genieten van een keur aan vogelgeluiden.  In de herfst zijn er volop paddenstoelen te vinden. De verscheidenheid aan begroeiing maakt dat er veel diersoorten voorkomen. Tegen de schemering laten veel reeën zich zien..

Buitenduin
Het buitenduin ligt aan de zeezijde van Meijendel: de zeereep met daarachter paraboolduinen en vochtige duinvalleien. Lokaal zijn er duindoorns en meidoornstruwelen te vinden. Dit is het gebied van de graspieper, roodborsttapuit, tapuit en veldleeuwerik.

Middenduin
In het middenduin, waar de infiltratieplassen liggen, is de begroeiing hoger. Hier staan veel meidoorns en lokaal is er wat moeras, bos en rietland te vinden. Dit maakt dat er veel eenden voorkomen. Vogelsoorten zoals de nachtegaal, rietgors, fitis, grasmus en zwartkop leven ook in het middenduin.

Binnenduin
Het binnenduin bestaat uit grote valleien en paraboolduinen. In dit gebied is veel bos; lokaal zijn er wat lage graslanden en struweel. De merel, tjiftjaf, vink, havik, boompieper en boomleeuwerik zijn voorbeelden van vogels die u in het binnenduin tegenkomt.

Een bezoek

In Meijendel is genoeg te doen en te beleven. Zo zijn er drie prachtige wandelroutes aangelegd, variërend van drie tot vijf kilometer. Deze wandelroutes voeren u langs de mooiste plekjes van het gebied: valleien, de buitenrand van Meijendel en naar de zee. Het grootste gedeelte van Meijendel is vrij toegankelijk voor recreanten. Alleen voor het gebied Kijfhoek en Bierlap is een passe-partout of dagkaart vereist. In De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea, is het mogelijk om een dagkaart voor Kijfhoek en Bierlap te kopen. De jaarkaarten zijn verkrijgbaar via het Zuid Hollands Landschap. Honden zijn toegestaan maar wel aangelijnd. Ook fietsroutes zijn verkrijgbaar in de Tapuit en natuurlijk kunt u ook gewoon de fietsknooppunten volgen.

Verken de duinen van Meijendel via een spannende BeleefRoute voor het hele gezin. De titel hiervan is “Zoek de duindieren”. Zo wordt wandelen leuk! Download deze gratis App in de App Store of bij Google Play
Of ga op zoek naar een van de geocaches die verstopt liggen in het gebied (www.geocaching.nl).


Kenmerken van Meijendel
Gezin met kinderen (0-6), Gezin met kinderen (7 -14), Jongeren (15 - 21), Senioren, Groep kinderen, Groep volwassenen, Familie (jong en oud), Met de hond, Educatief, Kinderfeestjes, Fietsroutes, Wandelroutes, Recreatiegebieden, Natuurgebieden
MeijendelGezin met kinderen (0-6)Gezin met kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)SeniorenGroep kinderenGroep volwassenenFamilie (jong en oud)Met de hondEducatiefKinderfeestjesFietsroutesWandelroutesRecreatiegebiedenNatuurgebieden

Klantenbeoordeling Meijendel

 
(0 beoordelingen)

Geef je beoordeling

Sfeer

Prijs/kwaliteitverhouding

Personeel

Faciliteiten

Aanbod

- optioneel
Beoordeling plaatsen
Annuleren
Gratis

Gratis entree

Praktisch

  Adres

 • Meijendellseweg 402243GNWassenaar De Tapuit, Bezoekerscentrum Dunea
  Meijendellseweg 40
  2243GN Wassenaar
  Plan uw route

  Contact

  Bel 088-347 4849
  Ga naar de website
  Heel het jaar

  Geopend

  Heel het jaar

Suggesties


Geen foto

Boerderij 't Geertje

Zoeterwoude
(0 beoordelingen)
Boerderij 't Geertje is een veehouderij met geiten, kippen, koeien, varkens, pony's en paarden.
Geen foto

Delftse Hout

Delft
(0 beoordelingen)
Ontdek natuur- en recreatiegebied de Delftse Hout aan de hand van de vele wandel- en fietsroutes. Ook leuk voor de kinderen.
Geen foto

Lusthof De Haeck

Woerdense Verlaat
(0 beoordelingen)
Lusthof De Haeck is een beschermd wandelgebied vlakbij de Nieuwkoopse Plassen. De route duurt ongeveer 1 uur.
Geen foto

Stedelijk Museum Schiedam

Schiedam
(0 beoordelingen)
Een museum met een kleurrijke collectie.