Mauritshuis

Het Mauritshuis is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de tijd van Rembrandt en Vermeer.

Een pareltje

In het hart van Den Haag, naast het Binnenhof, bevindt zich de compacte en wereldberoemde collectie met ruim tweehonderd meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter. Daarnaast zijn ook schilderijen van Rubens, Jan Steen en Frans Hals permanent te zien in de intieme museumzalen van het 17e eeuwse monument.

Jubileumjaar Mauritshuis 1822-2022

In 2022 is het precies 2 eeuwen geleden dat het Mauritshuis zijn deuren opende voor publiek. Het museum viert dit jubileum gedurende het hele jaar met bijzondere tentoonstellingen en evenementen. Kijk voor meer informatie hierover op de website van het Mauritshuis.

Tentoonstelling FLASH | BACK

Wat gebeurt er als nieuwe meesters verder gaan waar oude meesters waren gebleven? In FLASH | BACK laten zestien fotografen zich inspireren door 17de-eeuwse schilderijen in het Mauristhuis. De fotografen (waaronder Anton Corbijn, Stephan Vanfleteren, Erwin Olaf en Rineke Dijkstra) kozen een werk uit waarmee ze aan de slag gingen en een totaal nieuw kunstwerk maakten. Dat leverde verrassende resultaten op. De zestien nieuwe kunstwerken hangen tussen hun inspiratiebronnen in alle zalen van het museum (te zien tot 16 oktober 2022).

Bezoek ook Galerij Prins Willem V

Op vijf minuten lopen van het Mauritshuis bevindt zich Galerij Prins Willem V. Hier werd de collectie van het Mauritshuis ooit voor het eerst aan het publiek getoond door Prins Willem V. Een bezoek aan de Galerij is gratis met een ticket voor het Mauritshuis. De Galerij is geopend van dinsdag t/m zondag van 12:00 - 17:00 uur.