Mauritshuis

€ 1,- korting

In het Mauritshuis vind je de mooiste schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw van o.a. Rembrandt, Jan Steen en Vermeer.

In het hart van Den Haag, naast het Binnenhof, bevindt zich de compacte en wereldberoemde collectie met ruim tweehonderd meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter. Daarnaast zijn ook schilderijen van Rubens, Jan Steen en Frans Hals permanent te zien in de intieme museumzalen van het 17e eeuwse monument.

Rembrandt en het Mauritshuis

Sinds zijn overlijden, in 2019 precies 350 jaar geleden, blijft Rembrandt van Rijn de wereld fascineren met zijn kunst. Voor de eerste keer in zijn bestaan toont het Mauritshuis zijn hele collectie Rembrandt van Rijn in één tentoonstelling. Van elk schilderij wordt het bijzondere verhaal verteld hoe het in de verzameling van het museum is terecht gekomen.

Bezoek ook Galerij Prins Willem V

Op vijf minuten lopen van het Mauritshuis bevindt zich Galerij Prins Willem V. Hier werd de collectie van het Mauritshuis ooit voor het eerst aan het publiek getoond door Prins Willem V. Gratis toegankelijk met het ticket voor het Mauritshuis.

'Hallo Rembrandt' voor kinderen

In het Mauritshuis is deze zomervakantie de doe-tentoonstelling van het Rembrandtjaar voor families met kinderen van 3 tot 11 jaar. In de tentoonstelling worden kleine bezoekers aangemoedigd om meer te weten te komen over Rembrandt. Ging hij naar school? Had hij broers en zussen? En waar werd de verf destijds van gemaakt?

Let op: deze aanbieding is uitsluitend via de website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkel.