Maatregelen coronavirus Mauritshuis

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen. Mauritshuis volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Mauritshuis

€ 1,50 korting

Het Mauritshuis is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de tijd van Rembrandt en Vermeer.

Mauritshuis

In het hart van Den Haag, naast het Binnenhof, bevindt zich de compacte en wereldberoemde collectie met ruim tweehonderd meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter. Daarnaast zijn ook schilderijen van Rubens, Jan Steen en Frans Hals permanent te zien in de intieme museumzalen van het 17e eeuwse monument.

Tentoonstelling Alleen met Vermeer - vanaf 26 september

Naast de populaire schilderijen zoals 'het Meisje met de Parel' en 'de Anatomische Les', vind je in het Mauritshuis ook één schilderij waarmee veel bezoekers een band hebben opgebouwd: Gezicht op Delft. De beroemde Franse schrijver Marcel Proust bezocht in 1902 het Mauritshuis en was zeer onder de indruk van dit schilderij van Vermeer. Hij noemde het "het mooiste schilderij van de wereld".

Ervaar tijdens de tentoonstelling 'Alleen met Vermeer' alleen (of in klein gezelschap), door middel van een vooraf geboekt tijdslot, wat dit bijzondere kunstwerk met je doet. Het tijdslot is gratis via de website van het Mauritshuis te reserveren. Uitleg over het maken van deze reservering vind je op het ANWB Ticket.

Activiteiten in de herfstvakantie

Maak kennis met Maurits Muis in de herfstvakantie. Ga op avontuur en luister naar zijn spannende verhalen en ga op zoektocht naar zijn vrienden in de schilderijen. Onder begeleiding van een museumdocent ga je op ontdekking en kun je Maurits Muis ontmoeten. Het is daarna mogelijk om zelf de schilderijen te bewonderen via een speciale Maurits Muis route en te eindigen in de kunstwerkplaats waar je zelf aan de slag kan. Klik hier voor de prijzen en openingstijden

Bezoek ook Galerij Prins Willem V

Op vijf minuten lopen van het Mauritshuis bevindt zich Galerij Prins Willem V. Hier werd de collectie van het Mauritshuis ooit voor het eerst aan het publiek getoond door Prins Willem V. 
Let op: Tijdelijk niet toegankelijk in verband met het coronavirus.

Aanvullende ticket informatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Personen t/m 18 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.

Coronamaatregelen Mauritshuis

Geopend vanaf:  01 juni 2020
Sanitaire voorzieningen: Geopend
Horeca: Geopend
Overige maatregelen:  www.mauritshuis.nl/plan-uw-bezoek

ANWB heeft met zorg deze site samengesteld. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Daarom raden wij je aan om de website van het uitje te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Even een paar dagen ertussenuit?

Combineer jouw bezoek aan het Mauritshuis met een paar dagen kamperen in de buurt! We hebben de leukste campings in de buurt van Den Haag voor je geselecteerd.
Bekijk het ANWB Camping aanbod.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.