Mauritshuis

Het Mauritshuis is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de tijd van Rembrandt en Vermeer.

In het hart van Den Haag, naast het Binnenhof, bevindt zich de compacte en wereldberoemde collectie met ruim tweehonderd meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter. Daarnaast zijn ook schilderijen van Rubens, Jan Steen en Frans Hals permanent te zien in de intieme museumzalen van het 17e eeuwse monument.

Rembrandt en het Mauritshuis

Sinds zijn overlijden, in 2019 precies 350 jaar geleden, blijft Rembrandt van Rijn de wereld fascineren met zijn kunst. Voor de eerste keer in zijn bestaan toont het Mauritshuis zijn hele collectie Rembrandt van Rijn in één tentoonstelling. Van elk schilderij wordt het bijzondere verhaal verteld hoe het in de verzameling van het museum is terecht gekomen.

Bezoek ook Galerij Prins Willem V

Op vijf minuten lopen van het Mauritshuis bevindt zich Galerij Prins Willem V. Hier werd de collectie van het Mauritshuis ooit voor het eerst aan het publiek getoond door Prins Willem V. Gratis toegankelijk met een ticket voor het Mauritshuis.

Tentoonstelling George Stubbs- 20 februari t/m 1 juni

George Stubbs (1724-1806) behoort tot de belangrijkste achttiende-eeuwse kunstenaars van Engeland. In Nederland is hij echter nagenoeg onbekend. Het Mauritshuis heeft met Stubbs een primeur, want niet eerder werd er in Nederland een tentoonstelling aan deze belangrijke kunstenaar gewijd.