Maatregelen coronavirus Maritiem Museum Rotterdam

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Maritiem Museum volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Maritiem Museum Rotterdam

10% korting

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven.

In de oudste en grootste museumhaven van Nederland vind je het Maritiem Museum Rotterdam. Op historische schepen en kranen ontdek je hoe hier de wereldhaven Rotterdam begon. In het museum ervaar je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven.

Diverse tentoonstellingen

Ga in de tentoonstelling 'De Haven' kopje onder in het verhaal van de Rotterdamse haven. Aan de hand van tientallen unieke scheepsmodellen en schilderijen leer je de Rotterdamse haven door de eeuwen heen kennen. Bij de 'Offshore Experience' zie je hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk, midden op zee, in metershoge golven weten te klaren. Speel de hoofdrol in de tentoonstelling 'Dealen met Drugs' (adviesleeftijd 14+) en ervaar hoe de harde wereld van de drugshandel in de Rotterdamse haven eraan toegaat. In de familietentoonstelling 'Zeemonsters' ga je op onderzoek uit en ontdek je of zeemonsters echt bestaan. En de allerkleinsten kunnen in de kinder-doe-tentoonstelling 'Professor Plons' spelenderwijs kennis maken met de maritieme wereld, het werk in de haven en hoe producten per schip de hele wereld over worden vervoerd.
Vanaf half februari is de nieuwe tentoonstelling 'Maritieme Meesterwerken' te zien. Hierin laten het Maritiem Museum en Boijmans van Beuningen samen hun bijzondere maritieme meesterwerken zien.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Van november t/m maart zijn de schepen in de museumhaven gesloten. De steiger en de vuurtoren zijn wel toegankelijk voor bezoekers. 
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Maritiem Musem Rotterdam. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Je kunt op 10 minuten loopafstand parkeren in parkeergarage Markenhoven. Drie andere parkeergarages zijn de parkeergarages Oosterdok en Oostenburgereiland en IJ-Oever Centrum. Rondom het museum zijn parkeerplekken beperkt beschikbaar op de Kattenburgerstraat en Oostenburgergracht. 

Coronamaatregelen Maritiem Museum Rotterdam

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.