advertentie

Maritiem Museum

Rotterdam
 
(3 beoordelingen)
Maritiem Museum  4,6666666666666753


Maritiem Museum Rotterdam, een wereld die je raakt!

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers.

Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Ga in de 'Offshore Experience' mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Je waant je door een 360 graden filmprojectie en special effects aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water. Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energie van morgen. De wind op zee is altijd hard en de golven metershoog. Durf jij het aan?

Bewonder in de tentoonstelling ‘Topstukken’ de 25 pareltjes uit onze collectie. Stap aan boord van een cruiseschip in ‘Zeekastelen’, ontdek dat het zonder scheepvaart maar een karige boel is op je bord in de familietentoonstelling ‘De wereld op je bord’ en ontdek de passie van woonbootbewoners in ‘Wonen op water’.

Voor de allerkleinsten is er de kinder-doe-tentoonstelling ‘Professor Plons’. Kinderen maken spelenderwijs kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden. Stap buiten in de museumhaven aan boord van historische schepen en kranen.

De kades en steigers in de Maritiem Museum Haven zijn van dinsdag t/m zondag geopend en zijn gratis te bezoeken. Dagelijks zijn er wisselende schepen en kranen open tot 16.00u die je met een entreekaartje van het museum kunt bezoeken. De baliemedewerker kan je hierover informeren bij aankomst.


Kenmerken van Maritiem Museum
Gezin met kinderen (0-6), Gezin met kinderen (7 -14), Jongeren (15 - 21), Senioren, Groep kinderen, Groep volwassenen, Familie (jong en oud), Rolstoel vriendelijk, Educatief, Musea
Maritiem MuseumGezin met kinderen (0-6)Gezin met kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)SeniorenGroep kinderenGroep volwassenenFamilie (jong en oud)Rolstoel vriendelijkEducatiefMusea

Klantenbeoordeling Maritiem Museum

 
(3 beoordelingen)

Geef je beoordeling

Sfeer

Prijs/kwaliteitverhouding

Personeel

Faciliteiten

Aanbod

- optioneelBeoordeling plaatsen
Annuleren
Filter beoordelingen op:
Alleen
|
Stel
|
Gezin
|
Groep
|
Toon alle beoordelingenCnos, 4 februari 2017 Gezin
Erg leuk voor jong en oud

Toon beoordeling per criterium
Sfeer
Prijs/kwaliteitsverhouding
Personeel
Faciliteiten
Aanbod

Erg leuk en leerzaam. We zijn er geweest met 2 kinderen van 4 en 6 en die hebben zich prima vermaakt. Het OffShore gedeelte was ook erg leuk en leerzaam, maar daar waren ze nog net te klein voor. Zeker voor herhaling vatbaar.

Fam van Dijk, 22 januari 2017 Gezin
Erg leuk

Toon beoordeling per criterium
Sfeer
Prijs/kwaliteitsverhouding
Personeel
Faciliteiten
Aanbod

Het maritiem museum is erg leuk en leerzaam. Wij zijn geweest met twee jongens van 7 en èèn van 4 die het erg naar hun zin hadden en graag nog eens terug willen

Tom Stoute, 28 april 2012
Maritiem museum

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.http://www.maritiemmuseum.nl

Prijzen en tickets

Er zijn momenteel geen tickets met ledenvoordeel verkrijgbaar. Kijk hier voor actuele prijzen.

Praktisch

  Adres

 • Leuvehaven 13011EARotterdam Maritiem Museum
  Leuvehaven 1
  3011EA Rotterdam
  Plan uw route

  Contact

  Bel 010 - 413 2680
  Stuur een e-mail
  Ga naar de website
  Di t/m za: 10:00-17:00 zon- en feestdagen: 11:00-17:00 tijdens regionale schoolvakanties ook op maandag open van 10:00-17:00

  Openingstijden

  Di t/m za: 10:00-17:00
  zon- en feestdagen: 11:00-17:00
  tijdens regionale schoolvakanties ook op maandag open van 10:00-17:00 Heel het jaar

  Geopend

  Heel het jaar

  Parkeren

  Betaald

Suggesties


Geen foto

Escher in Het Paleis

Den Haag
(2 beoordelingen)
Een permanente tentoonstelling met ruim 150 werken van de kunstenaar M.C. Escher in Den Haag!
Geen foto

Literatuurmuseum

Den Haag
(0 beoordelingen)
Verdiep je in grote en kleine verhalen over de Nederlandse literatuur.
Geen foto

Stedelijk Museum Schiedam

Schiedam
(0 beoordelingen)
Een museum met een kleurrijke collectie. Gehuisvest in het voormalige Sint Jacobs Gasthuis aan één van de oudste dijken van Schiedam: de Hoogstraat.
Geen foto

Prachtige heemtuin in Rucphen

Rucphen
(0 beoordelingen)
Deze wilde bloementuin toont een afspiegeling van het Brabantse landschap met zijn begroeiing van wilde bloemen van rond de jaren vijftig van de vorige eeuw.