Mariniersmuseum

10% korting

Maak kennis met een bijzondere elite eenheid: het Korps Mariniers. 
Land van ANWB ZILVER

Mariniersmuseum

Het Mariniersmuseum in Rotterdam is de plek waar je het stoerste onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht leert kennen. De mariniers zijn onze zeesoldaten, die sinds 1665 vechten op de grens van land en water.

Bijzondere verhalen en beeldmateriaal van over de hele wereld geven een persoonlijke inkijk in het dagelijks leven van de mariniers, terwijl zij zich inzetten voor vrede en veiligheid.

In het museum ervaar je zelf hoe het is om voor even marinier te zijn. Daag jezelf uit op de hindernisbaan, speel de mitrailleurgame Vuur! of voel hoe zwaar het is om de rugzak van een marinier te dragen.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je dient de tickets geprint mee te nemen naar het museum.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot het Mariniersmuseum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Het Mariniersmuseum zit in de binnenstad van Rotterdam, 300 meter van Rotterdam Blaak. Het is aan te raden om met het openbaar vervoer naar het museum te komen.
  • Het Mariniersmuseum is goed toegankelijk en heeft faciliteiten voor mindervaliden. Hulp- en geleidehonden zijn toegestaan. 
  • Aan de Wijnhaven kan betaald geparkeerd worden. Het aantal parkeerplaatsen is echter beperkt. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn: parkeergarage Markthal en parkeergarage Kipstraat. Als deze vol zijn, kun je uitwijken naar: parkeergarage Beursplein, parkeergarage Willemswerf of parkeergarage Grote Markt.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.