Limburgs Museum

Leer de cultuur en de geschiedenis van Limburg kennen in het Limburgs museum!

Wie sjoen os Limburg is

Het Limburgs Museum in Venlo is het museum voor cultuur en geschiedenis in Limburg. Het museum verzamelt, toont en vertelt verhalen van Limburg. Het biedt verrassende perspectieven op het verleden, heden en toekomst van Limburg en van de wereld om ons heen.

'Oevers vol Romeinen'

Ontdek je het Romeinse leven langs de Rijn en Maas in de interactieve familietentoonstelling 'Oevers vol Romeinen'. Je ontdekt hoe de Romeinen zo'n tweeduizend jaar geleden woonden, speelden en vochten.

De Rijn vormde de Noordelijke grens van het Romeinse Rijk: de limes. De Maas was het Romeinse achterland. Romeinen waren de baas, ook in Limburg. Hoe zag het leven er toen uit voor deze mensen? Stap in de verhalen over soldaten en hun families, leer over hun bouwvaardigheden en kookkunsten. En hoe brachten de bewoners hun vrije tijd door, welke spelletjes deden ze? De bewoners van de limes en de villa’s – boerenbedrijven – hebben veel sporen nagelaten. Van zwaarden en helmen, tot speelgoed, babyflesjes, kinderschoentjes en damessieraden.