Maatregelen coronavirus Sint Janskerk Gouda

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: in het bestelproces kies je een specifieke bezoekdatum. Je bent echter niet gebonden aan deze datum. Het ticket is namelijk tot 6 maanden na de aankoopdatum geldig voor een bezoek aan de Sint Janskerk in Gouda. Sint Janskerk Gouda volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Sint Janskerk Gouda

Tot € 3,90 korting

Bewonder de wereldberoemde Goudse glazen in de langste kerk van Nederland.

Goudse Glazen

Wanneer het zonlicht door de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen valt, is direct duidelijk wat de Sint-Jan in Gouda zo bijzonder maakt. Nergens ter wereld is een kerk waarin zoveel zestiende-eeuws gebrandschilderd glas bewaard is gebleven. Bijbelse voorstellingen en belangrijke momenten uit de Nederlandse geschiedenis zijn op enorme ramen gebrandschilderd en vormen samen een stripverhaal in glas.
Deze ‘Goudse Glazen’ vormen een hoogtepunt in de Europese glasschilderkunst. Laat je verrassen door de prachtige kleuren en het levendige spel van licht die deze langste kerk van Nederland een verstilde sfeer geven.

Audiotour

Ontdek de verborgen schatten van de Sint-Jan en luister al dwalend door de kerk naar de bijzondere verhalen met de gratis audiotour. De audiotour is ook geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Op afspraak is een (thema)rondleiding met een gids mogelijk, waaronder een rondleiding speciaal voor kinderen. 

Aanvullende ticketinformatie

  • In het bestelproces kies je een specifieke bezoekdatum. Je bent echter niet gebonden aan deze datum. Het ticket is namelijk tot 6 maanden na de aankoopdatum geldig voor een bezoek aan de Sint Janskerk in Gouda.
  • Kinderen t/m 12 jaar en personen met een museumkaart of Rotterdampas hebben gratis toegang tot de Sint Janskerk.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Er zijn echter voldoende parkeerplaatsen in de nabije omgeving. Meer informatie over de parkeerterreinen en de tarieven zijn te vinden op de website van Q-Park.
  • De Sint Janskerk is rolstoelvriendelijk

Coronamaatregelen Sint Janskerk

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.