Beleef het wonder van Gouda

Tot 1,50 korting

Een unieke tentoonstelling die begint in de Sint-Janskerk en eindigt in Museum Gouda

Beleef het wonder van Gouda

Tijdmachines bestaan niet. Of gaat Gouda de primeur beleven? Want in 2022 stap je hier de 16e eeuw binnen. Je staat er oog in oog met unieke kunstschatten, spannende verhalen en bewoners uit die roerige tijd. Beleef het Wonder van Gouda is een unieke reis waar je geen paspoort voor nodig hebt – slechts liefde voor cultuur en ontdekkingen.

De Sint-Janskerk en museum Gouda

De expositie Beleef het Wonder van Gouda start in de Sint-Janskerk en eindigt in het naastgelegen Museum Gouda. Reis terug in de tijd en bewonder in de Sint-Jan de Goudse glazen: 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen. In museum Gouda vind je levensgrote ontwerptekeningen van de glas-in-lood-ramen. Sommige zijn wel 22 meter lang en zijn al die eeuwen intact gebleven. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Personen met een museumkaart, Rotterdampas, VriendenLoterij VIP-KAART en ICOM-pas hebben gratis toegang, maar dienen wel een reservering te maken op de website van Beleef het wonder van Gouda.
  • De Sint-Janskerk is rolstoelvriendelijk. Sommige exposities van Museum Gouda zijn helaas minder goed toegankelijk. Doordat het museum in een monumentaal pand uit de 14e eeuw is gevestigd, is er bijvoorbeeld geen lift aanwezig. Voor de mensen die de bovenverdieping niet kunnen bezoeken bieden ze een kleine attentie. Er is in het museum een rolstoel beschikbaar, die vooraf telefonisch te reserveren is via 0182 – 331 000.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Er zijn echter voldoende parkeerplaatsen in de nabije omgeving. Meer informatie over de parkeerterreinen en de tarieven zijn te vinden op de website van Q-Park.
  • Of neem de trein. Je bereikt de Sint-Janskerk vanaf het Centraal Station in een kleine 15 minuten lopen. Loop het station aan de centrumkant uit en sla linksaf. Vanaf hier staat de Sint-Jan aangegeven met bordjes. 

Meer van Sint-Jan

Wil je alleen de Sint-Janskerk bekijken of misschien zelfs het dak van de Sint-Jan beklimmen? Bekijk meer informatie op onderstaande pagina's en koop tickets met korting:

De Sint-Janskerk: Goudse Glazen
Beleef Gouda op grote hoogte

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.