Het Domein van de Grotten van Han

€ 2,- korting

Pure wildlife en een mysterieuze onderaardse wereld: reis naar het midden van de aarde om er geologische schatten te ontdekken.

Het Domein van de Grotten van Han

Bezoek in het zuiden van België, in alle vrijheid, dit prachtige wildlifepark. Een domein van maar liefst 250 hectare. Laat je betoveren door de magische Grot van Han en ga op avontuur in het Wildpark. Een onvergetelijke beleving! Het PassHan ticket geeft je toegang tot het Wildpark (te voet of met de Safari-car), de Grot en het museum PrehistoHan, een boeiende archeologische tentoonstelling.

Het Wildpark, het grootste dierenpark van België in een groene oase

250ha beschermde natuur. Dat is het Wildpark. Via een prachtig wandelpad van 3 of 6 km of aan boord van de Safari-car kom je oog in oog te staan met de grootste Europese roofdieren, waaronder de Big 5 (de lynx, de beer, de wolf, de bizon en de veelvraat). Ondertussen geniet je volop van de adembenemende panorama’s. En als kers op de taart ontdek je het Berenbos, een domein van wel 2ha groot gewijd aan de bruine beer.

De betoverende Grot van Han en haar indrukwekkende spektakel “Origin”

Neem een duik onder de grond en ontdek de geologische wonderen van de Grot van Han met haar onderaardse rivier en talrijke druipsteenformaties. Tijdens het bezoek ontdek je de mooiste zalen van de Grot, word je betoverd door de sprookjesachtige nieuwe verlichting en beleef je een magisch moment tijdens het 360° spektakel “Origin”. Een betoverend bezoek bekroond met 3 sterren in de Michelin Gids!

Wist je dat?

Het Domein van de Grotten van Han bevindt zich in het eerste Geopark van België: het UNESCO Global Geopark Famenne-Ardenne.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Het Domein van de Grotten van Han voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen of voor te reserveren. 
  • Het PassHan ticket geeft toegang tot de Ontdekkingsroute van de Grot, het Wildpark (te voet of met Safari-car) en het museum PrehistoHan. De verschillende attracties van het Domein mogen op verschillende dagen bezocht worden (zolang het ticket geldig is).
  • Na reservering ontvang je de Passhan tickets. Op de dag van bezoek heb je alleen de PassHan tickets (reserveringstickets) nodig. Je kunt deze tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee
  • Een bezoek aan de Grot van Han duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.  Een bezoek aan het Wildpark duurt met de safari-car 1,5 uur en te voet 3 tot 4 uur.
  • Het klassieke parcours van de Grot (365 treden) en het bezoek van het Wildpark te voet op het Wandelpad zijn niet aangepast aan rolstoelgebruikers. Het Wildpark kan met de Safari-car bezocht worden indien de persoon 1,5 uur op de stoelen van de Safari-car kan blijven zitten. Het museum PrehistoHan is mindervalidetoegankelijk. 
  • Houd er rekening mee dat je met kinderwagens niet overal kunt komen, voor babies wordt een draagzak aangeraden. Kinderwagens kunnen wel achtergelaten worden op de daarvoor bestemde parking. 
  • Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd, in de Grot en in het museum PrehistoHan (behalve in de projectiezaal). Honden zijn niet toegestaan in het Wildpark. 
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Er zijn echter voldoende parkeerplaatsen in het dorp Han-sur-Lesse. Er zijn twee betaalde parkeerterreinen: tegenover het ontvangstkantoor bij de kerk en in de Rue de Lesse, net voorbij de Gîte Kaleo. 
  • Bekijk voor alle nodige praktische informatie op de FAQ-pagina van De Grotten van Han.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.