Klimbos

Bij de ANWB vind je de leukste klimbossen met korting.

Komt hoogtevrees niet in jouw woordenboek voor en lijkt het jou geweldig om als Tarzan van liaan naar liaan te slingeren? Dan is een dagje klimbos voor jou het perfecte uitje! Klim en klauter over een uitgezet parcours door de bomen en wordt de koning van de jungle!

Klauteren over ladders, wiebelen op hangbruggen, zwaaien van boom naar boom en met de kabelbaan weer terug naar de grond glijden. Echte adrenaline-junkies krijgen een kick van de parcours die op grote hoogte moeten worden afgelegd. 

Klimrijk Brabant

Test jouw klimkunsten op één van de zeven parcoursen met elk een eigen moeilijkheidsgraad. Op de hoogste route hang je 10 meter in de lucht! Zwaai tussen de bomen door met ziplijnen, een eendenbrug, klimnetten, een vliegende trapeze en de wazzah sprong!

Meer info over Klimrijk Brabant

Fun Forest Amsterdam

Wat in een gewoon bos niet mag of kan, mag je bij Fun Forest wel! Klim van boom tot boom met touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen. Met negen verschillende parcoursen, van 4 tot 15 meter hoog, heb je wel een beetje durf nodig om het te voltooien. 

Lekker klauteren bij Fun Forest

Klimbos Gooi Eemland

Beleef een actief dagje uit in het bos bij Klimbos Gooi Eemland. Waan je een echte Tarzan wanneer je over de uitdagende bruggen en netten, via lianen en tokkelbanen van de ene boom naar de andere boom klimt. 

Bezoek Klimbos Gooi Eemland

Klimpark SnowWorld Landgraaf

Naast skiën en snowboarden kan je bij SnowWorld Landgraaf ook klimmen in Europa's grootste klimpark. Klauter van paal naar paal op 8 en 12 meter hoogte om vervolgens met de 1000 meter lange zipline weer terug naar de vaste grond te roetsjen.

Klimmen bij Klimpark SnowWorld Landgraaf

Outdoor Klimpark Grolloo

Via hindernissen zoals balkjes, planken, netten, kabels en tonnen klim je van boom naar boom. Het parcours gaat tot 7 meter hoog, waardoor het uitdagend, prettig en spannend is. Kleine durfals vanaf 5 jaar kunnen al deelnemen (onder begeleiding van een volwassene).

Bezoek Outdoor Klimpark Grolloo

Klimbos Veluwe

Dit klimbos heeft negen verschillende routes waarbij het niveau en de hoogtes verschillen per route. Je kunt al vanaf 7 jaar komen klimmen en starten met de drie junior routes op 2 tot 7 meter hoogte. Genoeg geklommen? Neem dan eens een kijkje bij de hertjes en zwijnen of ga de uitkijktoren op voor een mooi uitzicht!  

Meer info over Klimbos Veluwe

Bekijk hier een overzicht van alle klimbossen