Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen is één van de leukste uitjes van Limburg!
Land van ANWB GOUD

Kasteeltuinen Arcen is benoemd tot leukste uitje van provincie Limburg 2022!

Kasteeltuinen Arcen, een park om lief te hebben.

Kasteeltuinen Arcen, gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg, is één van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Laat je zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek de vele unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel. Een uniek dagje uit voor jong en oud!

Geuren, kleuren, smaken

Ontdek de tuinen en natuurlijke pracht van de seizoenen. Tijdens een wandeling door het park kan genoten worden van geur en kleur in de tuinen en van de vele vijverpartijen en watervallen. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring! Maak je dag uit compleet met een heerlijke lunch of kop koffie in een van de restaurants met prachtig uitzicht op de tuinen.

Kinderen gaan op ontdekkingstocht met de speurtocht. Ze ontdekken op een speelse manier alle bijzondere plekken met leuke weetjes over het kasteel en de tuinen. Bij de Bergtuin kunnen kinderen een balletje slaan op de avontuurlijke minigolfbaan of ze leven zich uit op het speelstrand met speeltorens en trekvlot. In de Aaiweide kunnen ze de dieren bezoeken en in de Casa Verde eten de koi-vissen uit de hand.

Gedurende het seizoen vinden er met regelmaat extra activiteiten plaats in het park. Denk aan exposities, bloemenfestivals en veel meer. Kijk hier voor de extra activiteiten en evenementen.