Maatregelen coronavirus Kasteel de Haar

Kasteel de Haar volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus. Tickets met korting bestel je via de ANWB. Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: het ticket is pas geldig na reservering. Meer info en uitleg over het reserveren vind je op deze pagina en op het bestelde ticket.

Kasteel de Haar

Tot € 4,- korting

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland.

Kasteel de Haar

Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren.

De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven.
Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw, met haar uitbundige levensstijl, bezocht met regelmaat het kasteel. Van Coco Chanel tot Roger Moore, zij lieten hun sporen na in de luxueuze kamers van de meest weelderige plek die Utrecht rijk is.

Vervallen

In 1890 erft baron Etienne van Zuylen van Nijevelt van de Haar het zwaar vervallen domein De Haar. Hij besluit tot herbouw van dit familiekasteel, als eerbetoon aan zijn roemrijke voorvaderen. Samen met de puissante rijke barones Hélène de Rothschild neemt hij meesterarchitect Pierre Cuypers in de arm, die dan al beroemd is met het Rijksmuseum en het centraal station in Amsterdam. Cuypers maakt van De Haar een waar gesamtkunstwerk, met behoud van oorspronkelijke indelingen.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij Kasteel de Haar. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen. Zo kan er ook voor hen een reservering geplaatst worden op de website van Kasteel de Haar.
  • Wij bieden een verschillende korting voor een bezoek aan Kasteel de Haar op doordeweekse dagen of in het weekend. Wil je het kasteel op maandag t/m vrijdag bezoeken? Dan ontvang je tot € 4,- korting. Op weekenddagen ontvang je tot € 2,- korting.

Coronamaatregelen Kasteel de Haar

Geopend vanaf: 1 juni 2020
Sanitaire voorzieningen: Geopend, tegen betaling
Horeca: Geopend voor afhalen
Overige maatregelen: Winkel is voorlopig gesloten

ANWB heeft met zorg deze site samengesteld. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Daarom raden wij je aan om de website van het uitje te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Even een paar dagen ertussenuit?

Combineer jouw bezoek aan Kasteel de Haar met een paar dagen kamperen in de buurt! We hebben de leukste campings in de buurt van Haarzuilens voor je geselecteerd.
Bekijk het ANWB Camping aanbod.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkel.
Het ticket is alleen geldig voor regulier kasteelbezoek. Voor activiteiten/evenementen gelden andere tarieven.
Gebruik als navigatieadres Kasteellaan 1, 3455 RR Utrecht (i.p.v. Haarzuilens).