Huis Verwolde

Tot € 1,- korting

Ontdek huis Verwolde en ga op reis naar het verleden!

Huis Verwolde

Ben jij benieuwd hoe één adellijke familie meer dan 200 jaar in dit edelsmanshuis woonde? Ontdek dan op eigen gelegenheid de sfeervol ingerichte vertrekken, zoals de eetkamer met een rijkelijk gedekte tafel en bekijk de prachtige tuin vanuit de masterbedroom. Maak in het onderhuis op een interactieve manier kennis met de bewoners en hun personeel. Nieuwsgierig naar het leven in het bovenhuis? Ontdek op eigen gelegenheid de beletage met de sfeervol ingerichte vertrekken. Luister naar het verhaal over de baron in de herenkamer en word ontvangen in de Chinese kamer als hoog bezoek. Bij de Oranjerie kun je terecht op het heerlijke terras voor een theeschenkerij in de met zorg aangelegde tuin en geniet van het uitzicht op het huis.

Leuk voor kinderen!

kinderen vanaf 8 jaar kunnen gaan speuren in de tuin en ouderwets op stap met de boerenknapzak aan een tak! De knapzak koop je in de museumwinkel.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Huis Verwolde voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie 

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar geef deze tijdens het reserveren wel op bij de categorie 'Kinderen t/m 3 jaar Verwolde'.
  • Tickets zijn niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen en tijdens evenementen en/of activiteiten. Tijdens evenementen kunnen tevens ook andere openingstijden gelden.

  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Huis Verwolde. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van Huis Verwolde.
  • Mensen die met een rolstoel, rollator of scootmobiel het kasteel bezoeken kunnen gratis genieten van de tuin rondom het huis. De paden rondom het huis zijn van zand, maar zijn stevig. Bij regen zijn deze paden minder goed toegankelijk. Het onderhuis is minder goed toegankelijk voor mensen die met een rolstoel, rollator of scootmobiel komen, al zijn er wel loopkrukjes beschikbaar, die je tijdens je bezoek kan meenemen.

  • Begeleiders van mindervaliden hebben gratis toegang tot het kasteel. Van tevoren kunnen bezoekers aanvraag doen voor ondersteuning door een medewerker gedurende het bezoek. Het is lastig om de bel-etage te bereiken voor mensen die slecht ter been zijn.

  • Honden zijn in het kasteel niet toegestaan met uitzondering van blindengeleidehonden en officiële hulphonden. Buiten het kasteel wel, mits aangelijnd of los lopend in het daarvoor bestemde gebied.
  • Huis Verwolde is alleen te bereiken met eigen vervoer. Neem de A1 afslag 26, volg de N332 richting Lochem, na ± vier kilometer ga je op de rotonde richting Markelo, na één kilometer ligt huis Verwolde rechts. Huis Verwolde is niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

  • Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Gelderse kastelen

Huis Verwolde is onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen. Deze stichting draagt zorg voor natuurterreinen, kastelen en landgoederen in Gelderland. Benieuwd naar de andere Gelderse kastelen? Klik op de volgende link voor een overzicht: kastelen in Gelderland.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.