Hortus Botanicus Leiden

Tot €2,- korting

Ontdek de oudste botanische tuin van Nederland!

In ongeveer anderhalf uur ontdek je de unieke plantencollecties van de Hortus botanicus Leiden, oudste botanische tuin van Nederland. Deze sfeervolle en historische tuin is in 1590 gesticht door de Universiteit Leiden als tuin voor onderwijs en onderzoek. In de loop van de geschiedenis ontplooide het zich  als plek voor baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van planten. Het was bijvoorbeeld hier dat beroemd botanicus Carolus Clusius de eerste tulpen van Europa kweekte en dat Philipp Franz von Siebold zo’n 700 tot dan toe onbekende planten uit Japan in Nederland introduceerde.

Van de bloeiende bolgewassen in het voorjaar tot de bont verkleurende eeuwenoude monumentale bomen in de herfst: de Hortus is in elk seizoen de moeite waard. In de tropische kassen waan je je in de jungle van Zuidoost-Azië en is het bij slecht weer ook goed vertoeven.

De Hortus verwelkomt je graag in de tuin, de shop en het Grand Café. Een bezoek aan De Hortus is goed te combineren met een bezoek aan de stad Leiden.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.

  • Je ontvangt 1 volwassen en/of kind ticket waarop een QR-code staat die geldig is voor het aantal personen waarvoor je het ticket hebt besteld. Bij het scannen van de QR-code ziet het Hortus Botanicus personeel voor hoeveel personen het ticket geldig is. 
  • Kind t/m 3 jaar hebben gratis toegang. 
  • (Betaald) parkeren kan bij Stadsparkeerterrein Haagweg. Vanaf het parkeerterrein is er gratis vervoer. Shuttlebusjes brengen u op verzoek tot 80 meter van de Hortus. 

  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Met het aanschaffen van tickets gaat u akkoord met de hygiënemaatregelen en overige aanvullende voorwaarden.

  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Hortus Botanicus Leiden te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.