Maatregelen coronavirus Hortus botanicus Leiden

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Hortus botanicus Leiden volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Hortus botanicus Leiden

Tot € 2,- korting

Ontdek de oudste botanische tuin van Nederland!

Laat je verrassen in hét groene hart van Leiden. Geniet van prachtige collecties in de tropische kassen en tuin in de oudste botanische tuin van Nederland, Hortus botanicus Leiden. In 1590 gesticht door de Universiteit Leiden en in 1594 ingericht als tuin voor onderwijs en onderzoek. Carolus Clusius kweekte er de eerste grote tulpencollecties van Europa, en introduceerde Philipp Franz von Siebold ongeveer 700 tot dan toe onbekende planten uit Japan en China. Maak een rustgevende wandeling en laat je verwonderen door de zeldzame planten uit Zuidoost- en Oost-Azië, Zuid-Europa en Zuid- Afrika, waarvan sommige in de natuur zelfs bijna zijn uitgestorven.

Aanvullende ticketinformatie

  • Tickets zijn uitsluitend geldig op de door jou gekozen datum en tijdstip in het bestelproces. Vanaf het gekozen tijdstip zijn de tickets 2 uur lang geldig om de tuinen te bezoeken.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang.
    Let op: in verband met de coronamaatregelen dien je voor kinderen t/m 3 jaar een reservering te plaatsen. Dit doe je via de website van Hortus botanicus
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij Stadsparkeerterrein Haagweg. Vanaf daar rijden er gratis shuttlebusjes. Zij brengen je op verzoek tot 80 meter van de Hortus. De Morspoortgarage is de nieuwste parkeergarage in Leiden. Het tarief is € 2,- per uur en het derde uur is altijd gratis.

Coronamaatregelen Hortus botanicus Leiden

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen. Vanaf 19 mei 2021 is de tuin van de Hortus weer open.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.