Hortus Botanicus Leiden

Tot € 2,- korting

Ontdek de oudste botanische tuin van Nederland!

In ongeveer anderhalf uur ontdek je de unieke plantencollecties van de Hortus botanicus Leiden, oudste botanische tuin van Nederland. Deze sfeervolle en historische tuin is in 1590 gesticht door de Universiteit Leiden als tuin voor onderwijs en onderzoek. In de loop van de geschiedenis ontplooide het zich  als plek voor baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van planten. Het was bijvoorbeeld hier dat beroemd botanicus Carolus Clusius de eerste tulpen van Europa kweekte en dat Philipp Franz von Siebold zo’n 700 tot dan toe onbekende planten uit Japan in Nederland introduceerde.

Van de bloeiende bolgewassen in het voorjaar tot de bont verkleurende eeuwenoude monumentale bomen in de herfst: de Hortus is in elk seizoen de moeite waard. In de tropische kassen waan je je in de jungle van Zuidoost-Azië en is het bij slecht weer ook goed vertoeven.

De Hortus verwelkomt je graag in de tuin, de shop en het Grand Café. Een bezoek aan De Hortus is goed te combineren met een bezoek aan de stad Leiden.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur van tevoren.
  • Je hoeft niet langer een tijdslot te reserveren voor een bezoek aan Hortus botanicus Leiden
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij Stadsparkeerterrein Haagweg. Vanaf daar rijden er gratis shuttlebusjes. Zij brengen je op verzoek tot 80 meter van de Hortus. 

Met de fiets, trein of bus

Kom je met de fiets? Bij de ingang van de tuin is een fietsenstalling en een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Vanaf station Leiden Centraal wandel je in 15 minuten naar de Hortus. Je kunt ook de bus nemen. De dichtstbijzijnde bushaltes zijn halte Breestraat en halte Kort Rapenburg.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.