Horeca in de Nieuwe Hollandse Waterlinie

In het liniegebied zijn talloze plekken waar het tijdens een fiets-, wandel of vaartocht goed toeven is. Proeflokalen, taveernes, brasserieën, restaurants, terrassen en ga zo maar door. Op en top genieten!

Wie helemaal in het thema van de Nieuwe Hollandse Waterlinie wilt blijven, strijkt natuurlijk neer bij een van de forten waarin nu horeca in is gevestigd.

Fijn terras

Neem bijvoorbeeld de brasserie op Fort Altena. Altijd gezellig, maar met mooi weer nog nét iets  gezelliger vanwege het fijne terras. Ook goed buiten (en binnen) zitten is het bij Brasserie de Buurman, gebouwd op de plek waar vroeger de fortwachterswoning van Batterij onder Poederoijen stond.

Huigemaakte taarten

En elke zondag kun je terecht in de Theetuin van Fort Nieuwersluis voor heel veel huisgemaakte taarten, lekkere sappen en een heerlijk lunch- of borrelplankje. En nog een extra tip: Het letterlijk uit de as herrezen Paviljoen Uit & Meer. Niet in een fort, maar wel prachtig uitkijkend op torenfort Uitermeer.

Bierbrouwerij

Bierliefhebbers morgen Fort Everdingen niet overslaan. In het hier gevestigde proeflokaal van brouwerij Duits & Lauret serveren de brouwers fijne bieren en hapjes. Mooie bonus: door de glazen tussenwand kun je op je gemak de brouwinstallatie bekijken. Meer van de wijn? Dan is Wijn- en Proeflokaal La Caponnière in het centrum van vestingstad Gorinchem de place to be. In deze bomvrije geschutsplaats uit 1893 worden de heerlijkste wijnen, porten, speciaalbieren en delicatessen geserveerd.

Musea

Eerst naar het museum en dan een lekker broodje of drankje? Ook dat is geen punt. Zowel GeoFort als het Waterliniemuseum beschikken over eigen horeca. Om nog maar niet te spreken over Slot Loevestein. Als je daar op het terras van de Taveerne zit en uitkijkt op het slot wil je nooit meer naar huis.

Pop-up restaurant SterkWater

SterkWater reist langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie en strijkt met haar pop-up restaurant vijf maal, tijdelijk, neer. Op de forten, tussen bijzondere bouwwerken en omringd door prachtige flora en fauna, ervaar je de linie optimaal. Iedere locatie is een unieke beleving en het menu is dan ook afgestemd op de omgeving. Een ticket kost € 54,95 per persoon en omvat een aperitief, amuse, vier gangen, tafelwater en koffie of thee. Meer informatie en reserveren

> Meer activiteiten