Maatregelen coronavirus het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus. Tickets met korting bestel je via de ANWB. Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: het ticket is pas geldig na reservering. Meer info en uitleg over het reserveren vind je op deze pagina en op het bestelde ticket.

Het Spoorwegmuseum

Tot 50% korting

Ontdek hoe de trein de wereld heeft veranderd in het Spoorwegmuseum!

Het leukste station van Nederland

Het Spoorwegmuseum komt echt tot leven in de verschillende attracties. Stap in het rijtuig van de Koninklijke Familie. Maak een spannende rit in het donker langs levensgrote stalen monsters. In het Stoomtheater nemen acteurs je mee naar het tijdperk van de Oriënt Express. En in De Vuurproef, een prijswinnende 4D-simulator, bestuur je zelf een trein!

Tosti's Truffels Treinen

Wie kent ze niet? De railtenders met koffie en de sfeerloze stationsrestauraties. Iedere treinreiziger heeft er wel mee te maken. Eten en drinken op het station of in de trein heeft een lange geschiedenis. Denk ook aan de luxe restauratierijtuigen in de internationale treinen waar de elite dineerde met kaviaar en truffels. Het Spoorwegmuseum brengt al deze onderwerpen samen in een eersteklas tentoonstelling Tosti’s Truffels Treinen. Vanaf 23 juni t/m 15 november 2020 te zien.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij het Spoorwegmuseum voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Trouwe Ledenvoordeel

Hoe langer je ANWB-lid bent, hoe meer voordeel je ontvangt:

  • Blauw: 20% korting
  • Brons: 20% korting
  • Zilver: 30% korting
  • Goud: 40% korting
  • Platina: 50% korting

Niet in de gelegenheid om in juli het Spoorwegmuseum te bezoeken? Bestel dan de reguliere tickets met 20% korting voor een bezoek aan het museum. Deze tickets zijn geldig tot en met 3 januari 2021.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang.
    Let op: Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar dit moet je wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering op de website van het Spoorwegmuseum (kinderen hebben wel een ticket nodig voor het evenement Chuggington doe-dagen (16-22 oktober 2020)).
  • Je dient de tickets geprint mee te nemen naar het Spoorwegmuseum.

Coronamaatregelen het Spoorwegmuseum

Geopend vanaf: 1 juni 2020
Sanitaire voorzieningen: Geopend
Horeca: Geopend
Overige maatregelen: Door middel van een route worden bezoekers de juiste kant op gestuurd

ANWB heeft met zorg deze site samengesteld. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Daarom raden wij je aan om de website van het uitje te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Even een paar dagen ertussenuit?

Combineer jouw bezoek aan het Spoorwegmuseum met een paar dagen kamperen in de buurt! We hebben de leukste campings in de buurt van Utrecht voor je geselecteerd.
Bekijk het ANWB Camping aanbod

Let op: tickets zijn uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkel.
Kinderen t/m 3 jaar ontvangen gratis entree, behalve tijdens de evenementen Dagje uit met Thomas (12 - 24 mei) en Chuggington doe-dagen (16 - 22 oktober).