Het Spoorwegmuseum

20% korting

Bezoek het Spoorwegmuseum in Utrecht en zet een stap terug in de tijd. Bezoek bijvoorbeeld de tentoonstelling over de Tienertoer en herbeleef jouw jeugd!

Het leukste station van Nederland

Het Spoorwegmuseum komt echt tot leven in de verschillende attracties. Maak een rit in het donker langs levensgrote stalen monsters, daal af in de oude kolenmijn en luister naar het verhaal over de uitvinding van de stoommachine. Acteurs nemen je mee naar het tijdperk van de Oriënt Express, in de Vuurproef hoor je hoe de komst van de trein de wereld heeft veranderd.

Kom mee op Tienertoer!

Van 14 april tot en met 1 september 2019 wordt er in het Spoorwegmuseum aandacht besteed aan 50 jaar Tienertoer. Nadat NS het in 1969 introduceerde, werd het tienertoerkaartje al snel een gevleugeld begrip. Honderduizenden jongeren maakten gebruik van de mogelijkheid om voor een bescheiden bedrag met de trein door Nederland te reizen. In 1991 werd zelfs het 3 miljoenste tienertoerkaartje verkocht!
Voor slechts 20 gulden, later iets meer, kon iedereen tussen de 12 en 19 jaar in de zomervakantie acht dagen lang onbeperkt met de trein door Nederland reizen. Op bezoek bij vrienden of geliefden of een dagje naar het strand of een pretpark, een hele generatie is met de tienertoer opgegroeid. 
Kom deze zomer jouw jeugd herbeleven in het Spoorwegmuseum!

Let op: tickets zijn uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkel.