Maatregelen coronavirus Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus. Tickets met korting bestel je via de ANWB. Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.

Het Scheepvaartmuseum

20% korting

Ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis bij Het Scheepvaartmuseum.

Op een prachtige locatie in Amsterdam vind je Het Scheepvaartmuseum. Hier is van alles te ontdekken over vijf eeuwen maritieme geschiedenis en hoe sterk dit verbonden is met de samenleving van vandaag en de toekomst. Sfeervolle object-tentoonstellingen zoals de Republiek aan Zee en Cartografie & Curiosa tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Het Scheepvaartmuseum biedt interactieve en leerzame tentoonstellingen voor kinderen van alle leeftijden. 

Van 3 september 2020 tot en met januari 2021 is het VOC-schip helaas gesloten vanwege groot onderhoud.

Tijdens deze periode is de Clipper Stad Amsterdam aan de steiger van het Scheepvaartmuseum aangemeerd. Je kunt dit schip elke woensdag en zondag van 11.00 tot 16.00 komen bewonderen! Vergeet alleen niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen om het schip te bezoeken. 

Herfstvakantie

Van 10 t/m 25 oktober neemt Het Scheepvaartmuseum je mee op avontuur! Tijdens de herfstvakantie is de Clipper Stad Amsterdam dagelijks te bezoeken. Daarnaast ontdek je in de driemaster Bark Europa alles over de spannende expedities van de bemanningsleden van het schip! Ook kun je op ontdekkingsreis gaan door het museum, kun je je uitleven met het tekenen van een droomschip, luister je naar het verhaal over de portretten van kinderen uit een Belgisch internaat, kom je van alles te weten met de gratis junior audiotour óf kun je meedoen met het kleuterprogramma! Ook vanuit huis kun je meedoen met de leukste activiteiten! Voor meer informatie over alle activiteiten klik hier.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Vanaf 30 september 2020 is het dragen van een mond-en neusbescherming in Het Scheepvaartmuseum verplicht vanaf 13 jaar.
  • Gaat er een kind mee in de leeftijd t/m 3 jaar? Schaf dan een gratis kinderticket aan via https://tickets.hetscheepvaartmuseum.nl/nl/tickets 

Coronamaatregelen Het Scheepvaartmuseum

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

15% korting op parkeren bij Interparking

Als ANWB-lid profiteer je van 15% korting op geselecteerde parkeerplaatsen van Interparking. Door vooraf je parkeerplaats te reserveren voorkom dat je moet zoeken naar een plekje. Bovendien ben je voordeliger uit. 
Meer informatie en reserveren Interparking

Let op: deze aanbieding is uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkel.