Het Noordbrabants Museum

25% korting

Werken van Vincent van Gogh, Jan Sluijters, de familie Breugel, surrealistische topstukken én een brede selectie hedendaagse kunst vind je in Het Noordbrabants Museum.

Het Noordbrabants Museum

Kunst, geschiedenis en cultuur worden in sfeervolle 18de-eeuwse paleiszalen en moderne tentoonstellingsruimten van Het Noordbrabants Museum gepresenteerd. Het museum is gevestigd in het eeuwenoude centrum van 's-Hertogenbosch en ligt op steenworp afstand van gezellige restaurantjes, mooie boetieks en de fraaie Sint Jan.

Vaste en wisselende tentoonstellingen

Het Noordbrabants Museum vertelt het verhaal over het verleden en heden van Brabant. De vaste collectie bevat spraakmakende werken van meesters als Vincent van Gogh, Jan Sluijters en de familie Bruegel. Daarnaast vind je er een brede collectie hedendaags werk van Brabantse kunstenaars.

Programma tentoonstellingen

Te zien

De ontdekking van het heden

19 december 2021  –  19 juni 2022

Extreme zorg. De eerste golf door een lens van een arts

2 maart 2022 – 29 mei 2022

Het eeuwige landschap. Oneindige inspiratie 3 maart 2022 – 29 mei 2022

Symbolisme in Vlaanderen. De eerste generatie kunstenaars in Sint-Martens-Latem

9 juli 2022 – 9 oktober 2022

 

Tatsuo Miyajima: Time 18 juni 2022 – 2 september 2022
Pieter Stoop: Groots en wild 18 juni 2022 – 2 september 2022
Wim Delvoye 29 oktober 2022 – 29 januari 2023

Voor meer inhoudelijke informatie over de tentoonstellingen, klik hier

Tip: download de audiotour op je telefoon via hnbm.uwmuseumgids.nl. De tour (met veel extra achtergrondinformatie) is tijdens én na je bezoek gratis te zien en beluisteren. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Tickets zijn niet geldig voor de tentoonstelling Rembrandt en de meesters van het Zuiden. 
  • In het bezit van een Museumkaart, Rembrandtkaart, Vriendenloterij VIP-KAART, Vrienden van Het Noordbrabants Museum, Vrienden van Design Museum Den Bosch, VIP-pas Het Noordbrabants Museum of een ICOM-card? Dan ontvang je gratis toegang tot het Noordbrabants Museum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Het Noordbrabants Museum is mindervalidevriendelijk. Helaas is het niet mogelijk om het museum met een scootmobiel te bezoeken. 
  • Honden zijn niet toegestaan, maar hulphonden zijn van harte welkom.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij parkeergarage Sint-Jan (Hekellaan) of parkeergarage Wolvenhoek. Er zijn in de buurt, onder meer op de Parade, gehandicaptenparkeerplaatsen. Let op: parkeren in de straten rondom het museum is alleen voor vergunninghouders.

  • Liever met het ov? Het Noordbrabants Museum ligt op zo'n 10 minuten wandelen van het Centraal Station. Of neem bus 11 en stap uit bij de halte Zuidwal/Spinhuiswal, vanaf daar loop je in 5 minuten naar het museum. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.