GaiaZOO

Tot € 3,50 korting

In GaiaZOO is ZOOveel te beleven!
Land van ANWB ZILVER

GaiaZOO heeft de zilveren Award gewonnen voor Leukste Uitje van Nederland 2022!

 

Ga op avontuur in GaiaZOO

In GaiaZOO reis je in één dag de wereld rond en ervaar je hoe bijzonder onze aarde is! In het zuidelijkste puntje van Nederland, in een bosrijk gebied, ligt GaiaZOO. Beleef hier een dag vol bewondering en leer in de vier verschillende gebieden de dieren en hun leefomgeving kennen.

Het wandelpad voert je vanaf de ingang van de dierentuin naar het Hoge Noorden van de Taiga, waar een roedel grijze wolven je nauwlettend in de gaten houdt. Vervolg je weg richting een gloednieuw gebied; in Pampa leven de bosrendieren op een immense vlakte, omringd door kabbelende beekjes en ruwe gesteentes. Speur vanaf het terras van de PampaLodge aandachtig om je heen! Zie je de slingerapen en de geelborst capucijnapen tussen de boomtoppen van het Amazone-regenwoud?

Van Limburg tot Afrika

Wanneer je vervolgens de Limburgse contreien nadert, voel je de zuidelijke gastvrijheid van mijlenver. Geniet in dit gebied van een ambachtelijke Limburgse vlaai en (h)eerlijke koffie! Je komt hier de Vlaamse reus en de met uitsterven bedreigde korenwolf tegen: typisch Limburgse dieren. Reis verder naar de savanne van Afrika voor een bezoek aan de witte neushoorns, de Afrikaanse leeuwen en de Rothschild giraffen en leer meer over de kwetsbare positie die hun soortgenoten in het wild innemen. Vanuit de SavannaLodge heb je een mooi uitzicht op de 400 grote flamingo’s en meer dan 50 flamingokuikens.

In elk geografisch gebied dat je bezoekt tijdens je rondgang door GaiaZOO, is de gastronomie volledig afgestemd op de inheemse keuken. ZOO ervaar je deze wereldreis in één dag tot in de culinaire puntjes! Ook heeft ieder gebied een eigen speelgelegenheid voor onze jongste bezoekers met spannende touwbruggen en hoge torens.

Nieuw sinds 2021

Meer dan ooit realiseert GaiaZOO zich hoe bijzonder onze aarde is en dat de natuurlijke rijkdom van de aarde gekoesterd moet worden.
In het komende seizoen bouwt GaiaZOO in het Rainforest deel van het park een nieuw verblijf waar vecuña's, nandoes (grootste loopvogels van dit continent), mara's, tapirs en reuzenmiereneters één groot leefgebied delen. In het hart van dit bijzondere verblijf met de uitstaling van het ruige Argentijnse Patagonië ligt de PampaLodge waar je kan genieten van verrassende en dagverse Zuid Amerikaanse lekkernijen, de typische maté-thee en een selectie van Argentijnse wijnen.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang, maar hiervoor dien je wel een 0 euro ticket aan te schaffen. 
  • Ook mindervaliden kunnen genieten van de avontuurlijke natuur in GaiaZOO. Bij de kassa van GaiaZOO is een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar, die tegen € 1,- borg gebruikt kunnen worden (winkelwagentjessysteem). Het vooraf reserveren van een rolstoel is helaas niet mogelijk. Het gebruik van scootmobiels in de ZOO is ook toegestaan. Klik opde volgende link voor meer informatie: parkeren GaiaZOO
  • Houd als rolstoelgebruiker rekening met de heuvelachtige omgeving en de vaak natuurlijk aangelegde paden, wat het vooruitduwen van een rolstoel zwaarder maakt. Je kunt aan het kassapersoneel een gratis beschrijving van de rolstoelroute vragen of deze hier alvast downloaden. Deze route leidt je over de meer begaanbare paden en ontwijkt de ietwat steilere hellingen in de ZOO.
  • Honden zijn niet toegestaan. Assistentiehonden zijn onder bepaalde voorwaarden wel toegestaan. 
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee
  • GaiaZOO beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je betaald parkeren. Een parkeerkaart kost € 7,50. Tijdens het bestellen van de tickets voor GaiaZOO is het mogelijk om een parkeerkaart aan te schaffen.
  • Het is mogelijk om samen met jouw gezin een privé rondleiding door GaiaZOO te boeken: een Gaiagids neemt jullie een uur lang mee over de Savanna of door het Regenwoud. Ontdek alles over de gezinssamenstelling van de dieren die daar leven en wat de gevolgen zijn van corona voor natuurorganisaties die hen beschermen. Jouw bijdrage voor deze rondleiding komt volledig ten goede aan het Gaia Nature Fund, de natuurbehoudstichting van GaiaZOO. Klik hier voor meer informatie.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.