Ga wandelen door de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Echte wandelliefhebbers mogen het nieuwe Waterliniepad zeker niet missen. Dit 350 kilometer lange wandelpad van Volendam naar Werkendam volgt naast de Nieuwe Hollandse Waterlinie ook de Stelling van Amsterdam.  

Het is een unieke ervaring de volledige route af te leggen, maar uiteraard kunnen de zestien dagetappes ook los van elkaar gelopen worden of aan de hand van meerdaagse arrangementen. Wie het Waterliniepad volgt dompelt zich onder in historie en hoewel je altijd dicht bij de Randstad zit, loop je continu door prachtige natuur.

Korte routes

Wie van wandelen houdt maar 350 kilometer iets te gortig vindt hoeft zeker niet te treuren. In het liniegebied zijn schitterende korte wandelingen te maken. Zo biedt Happen & Stappen: Linie lopen langs de Lek niet alleen mooie uitzichten, maar wordt er gedurende zeventien kilometer ook goed rekening gehouden met de inwendige mens.

Vestingwandeling

Even genoeg natuur gezien en toe aan wat gezellige drukte? Ga dan voor een vestingwandeling door het karakteristieke Woudrichem of het charmante Gorinchem (of pak de pont en doe ze allebei). En vergeet niet wat meer tijd in te plannen dan je nodig denkt te hebben. Die leuke winkeltjes lonken toch wel heel erg...

> Vestingwandeling Gorinchem

> Bekijk alle wandelroutes

Wandelgids Waterliniepad

Koop de gids van het Waterliniepad met 25% korting. Gebruik de actiecode ANWB/Waterliniepad. Je betaalt dan maar € 14,59 ipv € 19,45 en je betaalt geen verzendkosten (twv € 2,95).

> Bestel nu