advertentie

Fruitcorso in Tiel

Tiel
 
Deel jouw ervaring met anderen! Schrijf de eerste review
 


Het Fruitcorso in Tiel is een jaarlijks terugkerend gratis evenement.

Het Fruitcorso is een uniek evenement door de originaliteit en creativiteit die de ontwerpen uitstralen. Ieder jaar slagen de vele vrijwilligers er weer in de wagens nog mooier en spectaculairder te maken, mede dankzij de technische hoogstandjes en de creatieve ontwerpen.

Ruim voordat de bloesem aan de bomen komt, houden de corsoclubs een maquettepresentatie. Direct na de presentatie wordt het onderstel van stal gehaald en kan de bouw beginnen. Naarmate de dagen verstrijken en het moment suprême dichterbij komt, stromen de fruit- en zadenplakkers naar de werkplaatsen om daar gezamenlijk een wagen af te leveren waar menig traantje voor wordt weggepinkt.

Het Fruitcorso zelf is altijd een spectaculair weekend, maar rondom het Fruitcorso heen worden er nog meer fruitige festiviteiten georganiseerd, die ook zeker een bezoek waard zijn!

Ongeveer acht dagen voor het Fruitcorso start een heuse huzarenklus: in drie dagen tijd klaren de leggersgroepen het om meer dan twintig ingenieuze fruitmozaïeken te leggen. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond worden op de stadsgrachtwallen in Tiel originele, altijd bijzondere, met fruit en zaden uitgebeelde ontwerpen gelegd. Met cocktail- en satéprikkers wordt het fruit vastgemaakt. De mozaïeken zijn daarna van 6 t/m 17 september te bewonderen.

Op zaterdag 15 september trekt de stoet langs het historische centrum van Tiel en het oude stadsplantsoen Kalverbos. Hier wordt na de optocht ook het tentoonstellingsterrein ingericht, waar de regionale kunstmanifestatie Fruit Adventure Rivierenland plaatsvindt. 's Avonds is er het fruitcorso by night.

Kom ook dit jaar weer op zaterdag 15 en zondag 16 september lekker eten en drinken op het FoodTruck Festival in het bruisende Kalverbos. Ca. 30 verschillende en ludieke mobiele keukens staan voor je klaar. Keuze genoeg en voor ieder wat wils. Van een goed gebakken hamburger tot dikke friet, van tortilla tot verse smoothie en van heerlijke warme wafel tot een vers gezet bakkie koffie. Volop live muziek op zowel zaterdag als zondag zorgt voor een lekker festivalsfeertje.

Tijdens de expositiedagen op 15, 16 en 17 september kun je op je gemak de corsowagens bekijken, maar ook de Fruitcorsofair bezoeken met gezellige terrassen!


Kenmerken van Fruitcorso in Tiel
Gezin met kinderen (7 -14), Jongeren (15 - 21), Senioren, Groep volwassenen, Familie (jong en oud), Rolstoel vriendelijk, Corso
Fruitcorso in TielGezin met kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)SeniorenGroep volwassenenFamilie (jong en oud)Rolstoel vriendelijkCorso

Klantenbeoordeling Fruitcorso in Tiel

 
(0 beoordelingen)

Geef je beoordeling

Sfeer

Prijs/kwaliteitverhouding

Personeel

Faciliteiten

Aanbod

- optioneel
Beoordeling plaatsen
Annuleren
http://www.fruitcorso.nl/

Prijzen en tickets

Er zijn momenteel geen tickets met ledenvoordeel verkrijgbaar. Kijk hier voor actuele prijzen.

Praktisch

  Adres

 • Tiel Fruitcorso in Tiel

  Tiel
  Plan uw route
  mozaiëlken - 6 t/m 17 september fruitcorso - 15 september fruitcorso by night - 15 september foodtruckfestival - 15 & 16 september tentoonstelling corsowagens - 15, 16 & 17 september

  Openingstijden

  mozaiëlken - 6 t/m 17 september
  fruitcorso - 15 september
  fruitcorso by night - 15 september
  foodtruckfestival - 15 & 16 september
  tentoonstelling corsowagens - 15, 16 & 17 september Van 6 tot en met 17 september

  Geopend

  Van 6 tot en met 17 september

Suggesties


Geen foto

Kasteel Groeneveld

Baarn
(0 beoordelingen)
Kasteel Groeneveld is onderdeel van Staatsbosbeheer en ontwikkelt tentoonstellingen, educatieve programma’s, evenementen en activiteiten die een link hebben met de natuur.
Geen foto

Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem
(40 beoordelingen)
Het Openluchtmuseum is vol verhalen. Over wonen en werken, leren en spelen, gebruiken en tradities.
Geen foto
Tot 20% korting

Museum Het Valkhof

Nijmegen
(0 beoordelingen)
Onder één dak vind je hier een topcollectie Romeinse archeologie, maar ook moderne en oude kunst.
Geen foto

Bezoekerscentrum Oisterwijk

Oisterwijk
(0 beoordelingen)
Midden in de Oisterwijkse bossen en vennen ligt het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, waar vanuit u heerlijk kunt wandelen en fietsen.