Fietsen door de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Een van de beste manieren om de Nieuwe Hollandse Waterlinie te ontdekken is per fiets. Niet in de laatste plaats vanwege de mooie themaroutes die er bestaan.

Neem bijvoorbeeld de Jan Blankenroute, grofweg tussen Vianen, Culemborg en Gorinchem. Een uitgebreide fietsroute door het gebied waar de waterwerken van ingenieur Jan Blanken (1755 – 1838) het landschap bepalen, door historische vestingsteden en polders met prachtige vergezichten. Iets noordelijker ligt een andere themaroute: Houten Huizen, Stenen Forten. Deze voert langs robuuste Utrechtse forten, houten huizen en andere bijzondere bouwwerken.

Fortenlandroute

En nog verder richting Amsterdam is de Fortenlandroute uitgezet. Op de route vind je meerdere forten, het Muiderslot en de vestingsteden Naarden, Muiden en Weesp. 

Langs het water

Wie tijdens het fietsen het water niet uit het oog wilt verliezen mag Rondje Pontje niet missen. Op de route liggen Woudrichem, Gorinchem, Fort Vuren en het imposante Slot Loevestein (neem zeker even de tijd het slot te bezoeken). De pontjes helpen je het water over en vanaf de boot heb je ook nog eens een schitterend uitzicht.  

Op een terras

Al dat gefiets maakt hongerig en dorstig. Natuurlijk kun je een eigen lunchpakket meenemen of onderweg een terrasje pakken, maar je kunt ook kiezen voor een tocht die sowieso langs meerdere fijne restaurants en cafés voert. In verschillende gebieden zijn er Happen & Trappen-routes te vinden. Zo kan er worden gefietst -en heerlijk worden gegeten en gedronken, Langs de Linge, de Waal en in de buurt van Utrecht door loopgraven en langs forten.

> Meer fietsroutes

Overnachtingsarrangement 3 dagen fietsen door de Linge

Als een fraai kronkelend lint stroomt de rivier de Linge door het vlakke rivierenland. Ontdek de Betuwe, een prachtige regio die wordt gekenmerkt door pittoreske dijken, boomgaarden vol bloesem en fruit en kruidenrijke uiterwaarden. Peddel ook naar de mooie vestingstad Gorinchem, waan je in romantisch Venetië op het voetveertje tussen Arkel en Spijk en sluit de dag af met een heerlijk diner in je verblijfsplaats Asperen, waar je twee nachten in Hotel de Schildkamp verblijft.

> Boek vanaf 99,- p.p.