advertentie

Europa-Park

Rust, Duitsland
 
(10 beoordelingen)
Europa-Park  5510


Er is een plek waar op een paar passen van een Scandinavisch havenstadje een liefelijk Grieks dorpje ligt.

Let op: de tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkel. Europa-Park is gesloten op 24 en 25 december 2018 en 7 t/m 11 januari 2019.

Na 2014, 2015, 2016 én 2017 ontving Europa-Park ook in 2018 de ‘Golden Ticket-award’ voor beste attractiepark ter wereld. Om die positie te behouden zat het park niet stil. In de zomer van 2017 kwam de droom om te kunnen vliegen al uit; het park opende het grootste ‘flying theater’ van Europa. In ‘Voletarium’ vlieg je in een gigantische panorama-vliegsimulator over de mooiste plekjes van Europa.
 
In 2018 gaat alle aandacht uit naar het Franse themagebied. Na een verbouwing van tien maanden heeft dit deel van het park een gedaanteverwisseling ondergaan. De grote zilveren bol vormt nog steeds het middelpunt en herbergt nu maar liefst drie nieuwe attracties. De Eurosat CanCan Coaster neemt je via een 'nachtbaan' mee voor een ritje door nachtelijk Parijs. De 922 meter lange baan volgt in grote lijnen de lay out welke meer dan 30 jaar geleden is bedacht door de oprichter ban het park, Franz Mack.
De nieuwe gevels van de zilveren bol nemen je mee naar de frivole tijden van de Lichtstad, de 'Belle Epoque'. In de gevelrij is ook het souvenir- en curiositeitenwinkeltje van Madame Freudenreich opgenomen. Dit omaatje uit de Elzas heeft achter haar winkeltje een wijnkelder waar ze dinosaurussen grootbrengt. In haar tuin zie je hoe de prehistorische dieren plezier hebben en hun 'moeder' helpen bij het huishouden.
Aan de achterzijde van de bol vind je de ingang van 'Eurosat Coastiality', een virtual reality-achtbaan met enkele bijzondere innovaties. Nieuw is bijvoorbeeld dat je de VR-headset al in de wachtrij opzet en je vanaf dat moment reeds onderdeel bent van het digitale verhaal.

Naast meer dan 100 attracties staat er ook komend jaar iedere dag zo’n 23 uur aan shows op de planken. Nieuw is de show in het Engelse ‘Globe Theatre’ waar we een reis door de Engelse geschiedenis maken. In ‘Bamboe Baai’ kun je de langste show ter wereld beleven. Deze duurt zo’n 4,5 uur en heet ‘The House of the Chinese National Circus’.  

Het tweede bezoek van het 2-dagenticket is geldig binnen 6 dagen na het eerste bezoek.


Kenmerken van Europa-Park
Gezin met kinderen (7 -14), Jongeren (15 - 21), Groep volwassenen, Attractieparken
Europa-ParkGezin met kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)Groep volwassenenAttractieparken

Klantenbeoordeling Europa-Park

 
(10 beoordelingen)

Geef je beoordeling

Sfeer

Prijs/kwaliteitverhouding

Personeel

Faciliteiten

Aanbod

- optioneel
Beoordeling plaatsen
Annuleren
Filter beoordelingen op:
Alleen
|
Stel
|
Gezin
|
Groep
|
Toon alle beoordelingenArno1524, 27 augustus 2018 Groep
Sensatie, aankleding en prijs

Toon beoordeling per criterium
Sfeer
Prijs/kwaliteitsverhouding
Personeel
Faciliteiten
Aanbod

Het is een groot park wat alleen op hele rustige dagen in 1 dag te bezoeken zou zijn. Er is echt voor ieder wat wils, waardoor het ook een divers publiek trekt. Wij waren in de vakantie gegaan, maar extreem lange wachtrijen stonden er desondanks niet, doordat het park ook zo groot is. Daarnaast zijn de wachtrijen veelal leuk aangekleed wat het wachten minder vervelend maakt. De toegansprijs is niet mals, maar daarentegen zijn de prijzen voor parkeren en eten en drinken in het park zelf niet zo hoog als in andere parken. Als aanrader zou ik nog willen geven om in het hotel 'am park' te verblijven. Dit is betaalbaar, je kunt je auto er laten staan en het ontbijt is erg uitgebreid.

Mario66, 29 juli 2018 Gezin
Werelds

Toon beoordeling per criterium
Sfeer
Prijs/kwaliteitsverhouding
Personeel
Faciliteiten
Aanbod

Beste pretpark van Europa

W. Engels, 16 juli 2018 Gezin
Met recht het grootste pretpark van Duitsland

Toon beoordeling per criterium
Sfeer
Prijs/kwaliteitsverhouding
Personeel
Faciliteiten
Aanbod

Afgelopen week twee dagen (maandag en woensdag) Europapark bezocht. Het eerste wat je op valt is de grandioze entree en toerit. hierbij vallen de Efteling en Walibi in het niets. Het park is inderdaad enorm en als je echt alles wilt zien en doen zijn twee dagen het absolute minimum en dan red je het nog niet. Aangezien de kinderen al wat ouder zijn hebben we de kinderattracties allemaal links laten liggen en hebben we maar twee 'shows' bezocht. Wij gingen voor de trillrides en hebben ons volop vermaakt. Ondanks de drukte (Frankrijk had volgens mij ook al vakantie) hebben we maar 1x 45 minuten hoeven te wachten. bij de andere keren was de wachttijd gemiddeld 20 minuten of minder. Echt een aanrader als je van pretparken houdt en we gaan zeker nog een keertje terug.

Cuddly, 18 juni 2018 Groep
Beste park van Europa

Toon beoordeling per criterium
Sfeer
Prijs/kwaliteitsverhouding
Personeel
Faciliteiten
Aanbod

Geweldig park voor jong en oud. Al meerdere keren geweest en ze blijven vernieuwen en verrassen. Als je de mogelijkheid hebt, ga doordeweeks. Op vrijdag hadden we wachttijden van max 15min, op zaterdag was dit max 60min. Eén dag is echt niet genoeg om alles te doen, je hebt minimaal twee dagen nodig. Het enige minpunt is dat wij er bij de ingang achter kwamen dat er seniorentickets bestaan, terwijl deze bij ANWB dus niet te verkrijgen zijn. Gemiste kans voor een organisatie die zich toch zo inzet voor de ouderen! Helaas hebben wij dus €14 per ticket te veel betaald, maar houd hier dus rekening mee als je boekt.

Claassew, 26 april 2018 Gezin
Met recht gekozen tot het beste attractiepark ter wereld

Toon beoordeling per criterium
Sfeer
Prijs/kwaliteitsverhouding
Personeel
Faciliteiten
Aanbod

inmiddels zijn wij de afgelopen jaren 3x 3 dagen (twee overnachtingen) in EuropaPark in Duitsland geweest. Het verveelt nooit, het blijft spectaculair, het is geweldig. Voor groot en klein, maar vooral voor groot met de talloze super 8-banen. Niet te vergeten de prachtige voorstellingen in de diverse theaters, telkens weer anders, telkens weer genieten. Kortom, als je van attractieparken houd, hier moet je geweest zijn. 4 uur rijden met de auto en je bent er. Één dag is te kort, boek een hotel bij het park en blijf er 3 dagen. Ik weet zeker dat je nog een keertje terug wilt.
Toon meer resultaten


http://www.europapark.de/nl

Prijzen en tickets

Er zijn momenteel geen tickets met ledenvoordeel verkrijgbaar. Kijk hier voor actuele prijzen.

Praktisch

  Adres

 • Europa-park Strasse 2Rust, Duitsland Europa-park
  Europa-park Strasse 2
  Rust, Duitsland
  Plan uw route
  Iedere dag van 9.00 tot 18.00 uur. Gesloten op 24 en 25 december 2018. Gesloten van 7 t/m 11 januari 2019.

  Openingstijden

  Iedere dag van 9.00 tot 18.00 uur.

  Gesloten op 24 en 25 december 2018.
  Gesloten van 7 t/m 11 januari 2019. Heel het jaar

  Geopend

  Heel het jaar

  Parkeren

  Betaald