Dordrechts Museum

25% korting

Ontdek zes eeuwen Nederlandse schilderkunst in het Dordrechts Museum.

Het Dordrechts Museum is een van de oudste musea van Nederland. De collectie omvat meer dan zes eeuwen Nederlandse schilderkunst: van meesters uit de Gouden Eeuw tot kunst van vandaag.

In de collectie van dit museum bevinden zich schilderijen uit de Gouden Eeuw van Dordtse kunstschilders zoals: Jan de Baen, Aelbert Cuyp, Jacob Cuyp, Ferdinand Bol, Arent de Gelder, Samuel van Hoogstraten en Nicolaes Maes, maar ook andere grote namen zoals Jan Hendrik Weissenbruch, Hendrik Willem Mesdag,Jacob Maris, George Hendrik Breitner en Jan Toorop.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur voor jouw aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
  • Personen t/m 18 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Het Dordrechts Museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Alle ruimtes zijn bereikbaar. Soms moet je terug door een zaal waar je al geweest bent, om bij de lift te komen. Goed om te weten: neem de hoofdingang (via de museumtuin).
  • Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van hulphonden.
  • In de Museumstraat zijn weinig parkeerplaatsen en er gelden alleen dagkaarten. De dichtstbijzijnde parkeergarage is P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum, Korte Kolfstraat 235, op 200 meter loopafstand van het museum. Deze parkeergarage is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. Let op: voer in je navigatie niet Museumstraat in maar Korte Kolfstraat 235, om onnodig omrijden te voorkomen. De parkeergarage Spuihaven is ca. 10 minuten lopen vanaf het museum. Parkeerterrein Steegoversloot (tussen de Schoolstraat en Vrankenstraat) is op 350 meter loopafstand van het museum.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkel.