Zeehondencentrum Pieterburen

€ 1,- korting

Kom zeehonden kijken bij Zeehondencentrum Pieterburen!
Land van ANWB ZILVER

Bezoek Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen is hét zeehondenziekenhuis van Europa. Zeven dagen per week wordt er in Zeehondencentrum Pieterburen door een toegewijd team van dierenartsen, zeehondenverzorgers en vrijwilligers vanuit de hele wereld gezorgd voor zeehonden in nood. Tijdens je bezoek kijk je mee met de dagelijkse verzorging van de zeehonden, maak je kennis met het Seal Rescue Team en leer je alles over de zeehond en hun leefgebied, UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Kijk, leer, beleef en doe mee tijdens een interactieve quiz of een leerzame show in het bezoekerscentrum.

Het Zeehondencentrum ontvangt geen subsidies, dus met een bezoek aan het centrum, steun je ook direct de zeehonden in opvang!

Het zeehondenziekenhuis van Europa

Hoe gaat het er aan toe in een zeehondenziekenhuis? De verzorgers werken volgens strikte protocollen om het dier de beste zorg te geven: stil en zorgvuldig handelen, zodat de zeehond zo min mogelijk stress ervaart. Je kijkt met de zeehondenverzorgers en de verschillende fasen van opvang mee. Van binnen waar ze nog intensieve zorg krijgen tot aan het grootste buitenbad, waar de zeehonden zelf hun vis op eten. En wist je dat er een operatiekamer in het Zeehondencentrum is? Dierenartsen voeren hier levensreddende operaties uit. Dankzij hun specialistische kennis en ervaring hebben zij honderden zeehonden een tweede kans gegeven. Wie weet ontmoet jij één van de dierenartsen tijdens een meet & greet.

Healthy Seal, Healthy Sea

Het Zeehondencentrum zet zich elke dag in om onnodige opvang te voorkomen, want de beste leefomgeving voor iedere zeehond is een gezonde zee. Pas als een dier het echt niet zelf kan redden, wordt het opgevangen in Pieterburen. Eenmaal hersteld en aangesterkt, dan gaan de dieren weer terug naar hun thuis: de Waddenzee. Geen enkel dier blijft permanent in de opvang. 

In de opvang kijkt het team verder dan het individuele dier. De specialistische kennis zetten ze - naast het verzorgen van zeehonden in nood – ook in om problemen in de leefomgeving van de patiënten te signaleren. Hierbij is de zeehond de graadmeter voor een gezonde Waddenzee. Wat dit precies betekent, leer je tijdens een bezoek in het Zeehondencentrum.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur voor jouw aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
  • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Studenten dienen hun studentenpas bij de entree te tonen.
  • Het Zeehondencentrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunt wel wat hinder ondervinden bij het zien van de zeehonden in de verblijven, maar de medewerkers van het Bezoekerscentrum helpen je graag. 
  • Huisdieren zijn niet toegestaan. Hulphonden worden in overleg vooraf op bepaalde plaatsen toegestaan.
  • Naast het Zeehondencentrum ligt een grote parkeerplaats waar je gratis kan parkeren. Deze parkeerplaats ligt op ongeveer 50 meter van de ingang van het Zeehondencentrum. 
  • In het Zomerpaviljoen kun je genieten van hapjes en drankjes op het terras bij de Waddentuin en -speelplaats.
  • Er zijn extra activiteiten bij te boeken, zoals indrukwekkende boottochten op de Waddenzee of de unieke belevenis van het vrijlaten van herstelde zeehonden. Kijk voor de bij te boeken activiteiten op de website van Zeehondencentrum Pieterburen.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.