GaiaZOO

€ 3,50 korting

In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is. Sta oog in oog met ’s werelds mooiste dieren en maak een complete wereldreis in één dag!
Land van ANWB ZILVER

GaiaZOO heeft de zilveren Award gewonnen voor Leukste Uitje van Nederland 2022!

 

Ga op avontuur in GaiaZOO

GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept meerdere malen gekroond tot ANWB's 'Leukste Uitje van Nederland'. Met oog voor detail is in het Zuid-Limburgse heuvellandschap een prachtig park aangelegd met natuurlijke en ruime verblijven waarin dieren soorteigen gedrag kunnen vertonen.

Ontmoet unieke diersoorten en geniet van de bijzondere natuur

Je reist in GaiaZOO in één dag over de hele wereld. Tijdens een wandeling door een glooiend heuvellandschap, ontmoet je unieke diersoorten, zoals rode panda's, veelvraten, giraffen, gorilla’s en de koning der dieren: de leeuw. Vergeet geen bezoek te brengen aan limburgHUIS, waar je oog in oog staat met diverse bedreigde diersoorten van eigen bodem. Geniet vervolgens onder het genot van ambachtelijke Limburgse vlaai en (h)eerlijke koffie van het uitzicht over de bijzondere natuur in GaiaZOO. Een bijzondere ervaring wacht in Rainforest waar in het apenbos de doodshoofd- en brulapen zelfs boven je hoofd door de takken klauteren!

Tip: bezoek de 400 flamingo’s, de grootste flamingokolonie binnen een Europese dierentuin!
 

Speel- en klimparadijs voor kinderen

Voor de kids biedt GaiaZOO een heus speel- en klimparadijs met de reusachtige DinoDome: Europa's grootste indoor Dino speelpark en de spannende touwbruggen en spectaculaire nieuwe speeltorens van de SavannaTour.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang, maar hiervoor dien je wel een 0 euro ticket aan te schaffen. 
  • Ook mindervaliden kunnen genieten van de avontuurlijke natuur in GaiaZOO. Bij de kassa van GaiaZOO is een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar, die tegen € 1,- borg gebruikt kunnen worden (winkelwagentjessysteem). Het vooraf reserveren van een rolstoel is helaas niet mogelijk. Het gebruik van scootmobiels in de ZOO is ook toegestaan. 
  • Houd als rolstoelgebruiker rekening met de heuvelachtige omgeving en de vaak natuurlijk aangelegde paden, wat het vooruitduwen van een rolstoel zwaarder maakt. Je kunt aan het kassapersoneel een gratis beschrijving van de rolstoelroute vragen of deze hier alvast downloaden. Deze route leidt je over de meer begaanbare paden en ontwijkt de ietwat steilere hellingen in de ZOO.
  • Honden zijn niet toegestaan. Assistentiehonden zijn onder bepaalde voorwaarden wel toegestaan. 
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee
  • GaiaZOO beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kun je betaald parkeren. Een parkeerkaart kost € 7,50. Tijdens het bestellen van de tickets voor GaiaZOO is het mogelijk om een parkeerkaart aan te schaffen.
  • Het is mogelijk om samen met jouw gezin een privérondleiding door GaiaZOO te boeken: een Gaiagids neemt jullie een uur lang mee over de Savanna of door het Regenwoud. Ontdek alles over de gezinssamenstelling van de dieren die daar leven en wat GaiaZOO doet om deze dieren in de natuur te helpen beschermen. Jouw bijdrage voor deze rondleiding komt volledig ten goede aan het Gaia Nature Fund, de natuurbehoudstichting van GaiaZOO. Klik hier voor meer informatie.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar GaiaZOO te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.