Maatregelen coronavirus dierenpark Taman Indonesia

Dierenpark Taman Indonesia volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus. In verband met de coronamaatregelen zijn alle publiek toegankelijke locaties momenteel gesloten. Heb je via de ANWB tickets besteld voor dit uitje en heb je een vraag over jouw tickets? Neem dan contact met ons op via het contactformulier (je vindt het contactformulier op deze pagina, aan de rechterkant, in het blok 'heb je een vraag?')

Dierenpark Taman Indonesia

Waan je in tropische verre oorden met bijzondere vogels, reptielen en kleine zoogdieren uit Indonesië. Je vindt het in dierenpark Taman Indonesia!
Land van ANWB ZILVER

Dierenpark Taman Indonesia

Heb je wel eens gehoord van koffiebonen-etende katten en dat deze uitgepoepte bonen tot de duurste koffiesoort ter wereld worden gerekend? En ken je Binturongs al? Deze dieren leven op wel 30 meter hoog in de bomen! Je bekijkt ze, en nog vele andere dieren, in dierenpark Taman Indonesia.
Zo zie je diverse tropische vogels in de open volières en geniet je van vissende katten, wallabies, muntjaks en otters van de eilanden van Indonesië.

Genoeg te beleven!

De recent aangelegde tropische specerijentuin met onder andere gemberstruiken, papayabomen, een heuse mini-sawa en vogels, zijn een lust voor oog, neus en oor. Geniet van Indische hapjes en drankjes in de Warung Makanan (het eethuis) en op het zonnige terras. Ontdek in de toko de meest uiteenlopende Indonesische spullen en etenswaren.
In het park zie je ook veel elementen uit de Indonesische cultuur: Balinese poorten, betjaks/fietstaxi’s, en neem een kijkje in een echte Mentawai paalwoning (een stam die in de jungle van West Sumatra nog in het Stenen Tijdperk leeft) of snuffel rond op een heuse pasar (Indonesische markt). En schrik niet van de slangen in de authentieke Indonesische badkamer!

Wayang Stories

Deze winter is Taman Indonesia open! Van 22 november t/m 28 maart 2021 kun je genieten van de tentoonstelling Wayang Stories door het hele park van Taman Indonesia. In deze tentoonstelling kom je alles te weten over het Indonesische poppentheater. Aan de hand van de Wayang-tentoonstelling en diverse lezingen, workshops, voorstellingen en demonstraties, komen zowel beroemde Wayang verhalen als persoonlijke verhalen van de bezoekers aan bod!

Leuk voor kinderen

Kinderen kunnen samen met hun ouders en/of opa en oma op ontdekkingstocht door het park met het speciale Taman-Indonesia-kinderpaspoort of met een leuke Vogelspeurkaart. Verder is er onder andere een wildernisspeeltuin, een verkleedhoek met Indonesische klederdracht en een wayangtheater.

Coronamaatregelen Dierenpark Taman Indonesia

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.