Dierenpark Taman Indonesia

20% korting

Waan je in tropische verre oorden met bijzondere vogels, reptielen en kleine zoogdieren uit Indonesië. Je vindt het allemaal in dierenpark Taman Indonesia!
Land van ANWB ZILVER

Taman Indonesia opent expo ‘Batik Stories’

Op zaterdag 25 februari 2023 opent dierenpark Taman Indonesia haar deuren met Batik Stories, een tentoonstelling en programma rondom batik, een speciale verftechniek waarmee met was patronen worden aangebracht op doeken die als kledingstuk worden gedragen.

Tentoonstelling en programma: 25 februari - 10 mei 2023
Opening: Zaterdag 25 februari, 12:00 - 17:00: opening met dansvoorstelling (14:00) en batik-experts

Dierenpark Taman Indonesia

Heb je wel eens gehoord van koffiebonen-etende katten en dat deze uitgepoepte bonen tot de duurste koffiesoort ter wereld worden gerekend? En ken je Binturongs al? Deze dieren leven op wel 30 meter hoog in de bomen! Je bekijkt ze, en nog vele andere dieren, in Dierenpark Taman Indonesia. Zo zie je diverse tropische vogels in de open volières en geniet je van vissende katten, wallabies, muntjaks en otters van de eilanden van Indonesië.

Genoeg te beleven!

De tropische specerijentuin met onder andere gemberstruiken, papayabomen, een heuse mini-sawa en vogels, zijn een lust voor oog, neus en oor. Geniet van Indische hapjes en drankjes in de Warung Makanan (het eethuis). Ontdek in de toko de meest uiteenlopende Indonesische spullen en etenswaren.

In het park zie je ook veel elementen uit de Indonesische cultuur: Balinese poorten, betjaks/fietstaxi’s, en neem een kijkje in een echte Mentawai paalwoning (een stam die in de jungle van West Sumatra nog in het Stenen Tijdperk leeft) of snuffel rond op een heuse pasar (Indonesische markt). En schrik niet van de slangen in de authentieke Indonesische badkamer!

Vogelspothut

Er is in het park een vogelspothut! Haal bij de kassa je eigen vogelspotkaart op en kijk hoeveel vogels jij kunt spotten. In de vogelspothut is een echte ranger van het WNF aanwezig, die onderzoek doet in Indonesië. Bij haar kun je vragen stellen, spelletjes doen of meer leren over het tropisch oerwoud.

Leuk voor kinderen

Kinderen kunnen samen met hun ouders en/of opa en oma op ontdekkingstocht door het park met het speciale Taman-Indonesia-kinderpaspoort of met een leuke Vogelspeurkaart. Verder is er onder andere een wildernisspeeltuin, een verkleedhoek met Indonesische klederdracht en een wayangtheater.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code wissel je het ANWB Ticket in voor een e-ticket van Taman Indonesia en maak je een reservering voor een gewenste bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 1 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar dit moet je wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering op de website van Dierenpark Taman Indonesia.
  • Je kunt de e-tickets van Taman Indonesia scannen vanaf je telefoon/tablet of neem ze geprint mee. 
  • Huisdieren en/of blindengeleidehonden zijn in verband met de veiligheid van de dieren niet toegestaan.
  • Het park is rolstoeltoegankelijk. Er zijn op locatie 2 rolstoelen gratis beschikbaar om te lenen. Deze kun je vantevoren reserveren via 0521-511189 of reserveringen@taman-indonesia.nl
  • Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het park. Gelieve de auto niet aan de kant van de weg te zetten, maar gebruik te maken van de daarvoor bestemde gratis parkeerplekken.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Dierenpark Taman Indonesia te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.