DierenPark Amersfoort

Tot 15% korting

DierenPark Amersfoort is dé dierentuin voor kinderen! Dierenpark Amersfoort heeft de bronzen Award gewonnen voor Leukste Uitje van Nederland 2022!
Land van ANWB BRONS

In de meivakantie - Poep & ZOO 
In de meivakantie, zaterdag 23 april tot en met zondag 8 mei, zit er een luchtje aan DierenPark Amersfoort… Stap in de poep-wereld van de dieren en beleef een spetterend dagje uit. Leer, voel en ruik álles over dierenpoep, dus houd al je zintuigen (en vooral je neus) paraat. Tijdens Poep & ZOO leer je een hoop over de grote boodschap van dieren én jezelf. Want hoe gezond is stront? Poep & ZOO is geschikt voor iedereen vanaf twee jaar en is ook bij slecht weer één groot avontuur; de meeste activiteiten vinden binnen plaats. Poep & ZOO is gratis voor iedereen die een bezoek brengt aan DierenPark Amersfoort tijdens de meivakantie. Koop snel je tickets!

Dit kun je onder andere allemaal beleven:

 • Ontvang gratis een speciale Poep-speurtocht bij de entree.
 • Doe mee met de show en geef een slinger aan Poep-rad de Drollendraaier.
 • Bespeel het Poep-orgel.
 • Duik met je neus onder de staart van een leeuw en ontdek welke poep bij welk dier hoort.
 • Tussen 12.00 en 15.00 uur kan jij samen met Gidsen echte poep uitpluizen.

Geboortenieuws!

Er is een luiaardje geboren in Dierenpark Amersfoort! Het is de tiende keer dat moeder Amaka een kleintje op haar buik draagt. De Amersfoortse luiaards Amaka en Quasimodo blijven daarmee het meest succesvolle luiaardkoppel van Europa: het stel heeft de afgelopen jaren de meeste jongen ter wereld gebracht. 

Het luiaardjong is op de buik van de moeder te bewonderen in de Nacht in Dierenpark Amersfoort. In het nachtdierenhuis is het ‘s nachts licht en overdag donker, waardoor je de luiaards, nachtaapjes en buidelkonijnen samen actief kunt zien. 

DierenPark Amersfoort

Klim samen met de brilberen naar hoge boomtoppen, reis naar de savanne met giraffen en zebra’s en bezoek de reusachtige olifantenfamilie. Via een mysterieuze leeuwenkerker kom je bij de koning van de dieren. Verderop zie je de pinguïns onder water zwemmen en duik je op tussen de prairiehondjes. In het park lijkt het alsof je midden tussen de dieren staat. Je hoeft hier namelijk niet netjes over de bezoekerspaden te lopen. Zo sta je zomaar op een neuslengte afstand van de tijger, hangt er een luiaard boven je hoofd in een donkere jungle en komt een grote gier je tegemoet vliegen.

Schuilt in jou een stoere avonturier? Raap dan al je moed bij elkaar en ontdek het Dinopark. Daar kom je ruim zeventig levensgrote dino’s tegen. Pas op voor de T-rex!

Nieuw 2022: Kwetterterp & voederkeuken

Vanaf het voorjaar kom je nog veel meer te weten over de Nederlandse natuur op de Kwetterterp. Tussen het vogelgekwetter leer je hier alles over de vogels in de natuur en je eigen buurt. En vanaf de zomer van 2022 opent DierenPark Amersfoort een voedselkeuken waar je al spelend van alles ontdekt over dierenvoedsel, zoals wat een luiaard eet en waarom de reuzenschildpad een gezond voedingspatroon volgt.

Aanvullende ticketinformatie

 • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets 24 uur voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
 • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
 • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
 • Vanaf 27 juni is het mogelijk om tickets te kopen voor de periode van 27 juni tot en met 4 september 2022.
 • DierenPark Amersfoort is grotendeels toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Alleen de Klim Alles-route en attracties zijn niet toegankelijk en in de Stad der Oudheid zijn de straatjes vrij hobbelig.
 • Dierenpark Amersfoort beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je betaald parkeren. Tickets kosten € 9,50 en zijn verkrijgbaar op de website.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.