Maatregelen coronavirus DierenPark Amersfoort

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen. DierenPark Amersfoort volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

DierenPark Amersfoort

€ 2,- korting

DierenPark Amersfoort is dé dierentuin voor kinderen!

DierenPark Amersfoort

Ontdek veel verschillende diersoorten in DierenPark Amersfoort! Bewonder het pasgeboren olifantje Yindi en haar olifantenfamilie, bekijk de giraffen en zebra's op de savanne, ontmoet de (leeuwen)koning van de jungle en kijk jouw ogen uit bij de pinguïns. In het Honderdduizend Dierenhuis krioelt het van de reptielen, amfibieën en insecten. Hier kan je een pasgeboren daggekko bekijken. In DierenPark Amersfoort is zoveel te zien en te doen!

Klimmen en klauteren

Dankzij het vele glas zijn de dieren wel heel dichtbij. Durf jij op een neuslengte afstand van de roofdieren te staan? Ontmoet de levensgrote dino's in het Dinopark, klauter vervolgens boven de hyena's en kruip in een burcht onder de grond, waar je dassen kunt spotten. En op zonnige dagen is het heerlijk spelen in de Bosbeek!

In de bomen met de brilberen

In het nieuwe brilberenverblijf klim jij samen met de brilberen de hoogte in. Het nieuwe verblijf staat volledig in het teken van het oorspronkelijk leefgebied van de brilberen: de bossen van het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte. Het is dan ook niet vreemd dat er in het voormalige verblijf van de bruine beren meer groen en meer bomen worden geplant. Hier kunnen de broers, Teju en Ariba, klimmen, spelen, slapen en genieten van het heerlijke voedsel dat er op het menu staat. Zoek het hogerop via de wankelbrug en wie weet zie jij de brilberen in de toppen van de bomen!

Deze herfstvakantie: DinoAdventures!

In de herfstvakantie (16 t/m 31 oktober) beleef je een onvergetelijk avontuur tijdens de DinoAdventures in DierenPark Amersfoort! Je bent uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan de dinobroedplaats waar veel eieren op het punt staan uit te komen. Met de Dinoranger ga je op kraamvisite in het Dinopark. Plotseling kleurt de lucht oranje en klinkt er een donderend geluid... Een vulkaan dreigt uit te barsten, de dino-eieren moeten snel in veiligheid worden gebracht! 

Een Adventure duurt ongeveer 20 minuten en is gratis te bezoeken als je beschikt over een entreeticket en een tijdslot. Omdat de Adventures spannend en fysiek uitdagend kunnen zijn, wordt er een minimale leeftijd van vijf jaar geadviseerd.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • DierenPark Amersfoort is grotendeels toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Alleen de Klim Alles-route en attracties zijn niet toegankelijk en in de Stad der Oudheid zijn de straatjes vrij hobbelig.
  • Dierenpark Amersfoort beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je betaald parkeren. Tickets kosten € 9,50 en zijn verkrijgbaar op de website.

Coronamaatregelen DierenPark Amersfoort

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.