Maatregelen coronavirus Cromhouthuis-Bijbels Museum

Cromhouthuis-Bijbels Museum volgt de richtlijnen van het RIVM. Houd de website van dit uitje in de gaten voor de meest actuele informatie. Wil je op de hoogte blijven van al onze uitjes en leuke tips ontvangen om eropuit te gaan? Abonneer je dan op de Eropuit Nieuwsbrief. Je vindt de aanmeldlink op deze pagina rechtsonder in het blokje ‘heb je een vraag?’

Cromhouthuis-Bijbels Museum

In één van de mooiste grachtenhuizen van Amsterdam, het Cromhouthuis, maak je kennis met zes bijzondere verzamelaars.

Over de jaren heen hebben zij of hun nazaat hun uiteenlopende verzamelingen aan de stad Amsterdam geschonken.

Het Cromhouthuis is het Huis van verzamelaars. Wandelend door het pand  hoor je het verhaal achter de verschillende verzamelaars. De verhalen, vol ‘ups-and-downs’, en hun invloed op de stad worden verteld en aanschouwd door de bezoeker in een spectaculaire setting.

De familie Cromhout, die hier bijna tweehonderd jaar woonden, stond aan de basis van wat wij nu beschouwen als Werelderfgoed: de Grachtengordel! Daarnaast waren zij belangrijke kunstverzamelaars. Het Cromhouthuis is dan ook bij uitstek de plaats om het bijzondere visuele geheel van verzamelingen van kunstvoorwerpen, meubels, zilver en schilderijen te tonen..

Op de bovenste verdiepingen is sinds 1975 het Bijbels Museum gevestigd: de ontmoetingsplaats van Bijbel, kunst en cultuur.

15% korting op parkeren bij Interparking

Als ANWB-lid profiteer je van 15% korting op geselecteerde parkeerplaatsen van Interparking. Door vooraf je parkeerplaats te reserveren voorkom dat je moet zoeken naar een plekje. Bovendien ben je voordeliger uit. 
Meer informatie en reserveren Interparking