Maatregelen coronavirus Botanische Tuinen Utrecht

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen. Botanische Tuinen Utrecht volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele openingstijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Botanische Tuinen Utrecht

€1,50 korting

Op Fort Hoofddijk, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, liggen de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht, tuinen voor wetenschap én publiek.

Botanische Tuinen Utrecht

Hier vind je onder andere de grootste Rotstuin van Europa en de Evolutietuin vol zomerbloeiers. In de Ontdektuin zijn uiteenlopende thema’s zoals medicinale en eetbare planten en verfplanten uitgelicht. De tuin rondom het Bijenhotel is aangelegd om kleine diertjes als vlinders, hommels en bijen, maar ook kikkers en egels naar de zin te maken. Vlak daarnaast vind je de spectaculaire Vogelhut waaruit je allerlei vogels kunt bespieden zonder zelf gezien te worden. In de Tropische kassen vind je allerlei(sub)tropische planten waaronder vele orchideeën.

Let op: je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.

Aanvullende ticket informatie

  • Tickets zijn maximaal een maand vooruit te boeken. Staat jouw voorkeursdatum er niet tussen en valt deze wel binnen de actieperiode? Wacht dan even met bestellen tot de datum er wel tussen staat.
  • Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang (onder begeleiding), maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Er wordt gewerkt met tijdsloten tussen 10.00 en 15.00 uur om het aantal bezoekers te spreiden. Iedereen heeft 2 uur de tijd om te genieten van de tuinen. Let op: wanneer je tussen 14.30 en 15.00 uur een tijdslot reserveert, heb je minder tijd. Om 16.00 uur heeft iedereen de tuinen weer verlaten. 

Coronamaatregelen Botanische Tuinen Utrecht

Geopend vanaf:  1 juli 2020
Sanitaire voorzieningen Een beperkt aantal toiletten is geopend.
Horeca: Alleen het terras is geopend, de binnenlocatie blijft gesloten.
Overige maatregelen: Botanische Tuinen Utrecht

ANWB heeft met zorg deze site samengesteld. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Daarom raden wij je aan om de website van het uitje te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Even een paar dagen ertussenuit?

Combineer jouw bezoek aan Botanische Tuinen Utrecht met een paar dagen kamperen in de buurt! We hebben de leukste campings in de buurt van Utrecht voor je geselecteerd.
Bekijk het ANWB Camping aanbod